Jenni Vartiaisen puhelinlinjat laulavat kuumina. Myös neitoa itseään on soiteltu erinäisiin tilaisuuksiin laulamaan lukemattomia kertoja. Syy lienee laulavaisen kaiman.

Jenni Vartiainen on kokki, ravintolakondiittori, myyntipäällikkö sekä tapahtumajärjestäjä. Niiden sijaan hän ei ole kenenkään kekkereissä laulamassa Missä muruseni on, vaikka sitä on rimputellen pyydetty monta kertaa. Olympia-korttelin yksityistilaisuuksien kapellimestarilla on ilmankin monta rautaa tulessa.

Olympia on suosittu keikkapaikkana niin yleisön kuin artistienkin taholta, mutta tapahtumatalon koristeellisessa Olympia-salissa tai ravintola Muusassa voidaan järjestää myös elämyksellisiä yksityistilaisuuksia. Niitä operoi alalla pitkään toiminut ja hiljattain Olympiaan saapunut Vartiainen, jolla on ohjat huolellisesti käsissä pienistä palavereista yritysjuhliin ja suuriin seminaareihin. Kaikki on kuitenkin yhteistyötä henkilökunnan kanssa, kuten taituri tähdentää. Vartiaisen mielestä parasta Olympiassa ovatkin ihmiset.

– Yksityistilaisuuksien suunnitteleminen on yleensä aika yksinäistä puurtamista, mutta täällä niitä voidaan kehitellä yhdessä. Se on mielestäni todella hienoa! Saman katon alle on saatu monien eri alojen nuoria osaajia, jotka ovat todella innokkaita ja ennakkoluulottomia ideoijia. Voin vain heittää ilmoille jonkun ajatuksen, josta he nappaavat heti kiinni ehdotellen siihen mukaan vaikka musiikkia, ruokaa tai vaikka drinkkikoulutuksen, Vartiainen kiittelee.

Vartiaisella itsellään taas on pitkä ja monipuolinen kokemus tilaisuuksien organisoimisesta. Ymmärrys siitä, mitä kaikkia muuttujia pitää huomioida ja kuinka yhdistellä palasista eheä tapahtumakokonaisuus. Vaikka sellainen, joka alkaa illansuussa siitä drinkkikoulutuksesta, jatkuu pitkällä illallisella ja päättyy vaikkapa musiikkiteatterinäytökseen. Niistä Vartiaisella onkin pitkä kokemus, sillä hän meni aikanaan opintojensa ohessa Musiikkiteatteri Palatsiin töihin lipunmyyjäksi – ja jäikin taloon kymmeneksi vuodeksi ylöspäin edeten.

– Teatterielämä oli hyvä koulu, etenkin kun aloitin sieltä niin sanotusti pahnanpohjimmaisesta työstä eli lipunmyynnistä. Pääsin seuraamaan kuinka organisoidaan monen sadan ihmisen sisääntulot ja pöytiinohjaukset, kuinka paljon menee aikaa plaseeraamiseen ja niin edelleen. Siitä oli iso apu siinä vaiheessa, kun etenin alalla ylemmäs ja aloin organisoida itse suuria tilaisuuksia.

Juhlatilaksi mainiosti taipuvassa Olympia-salissa onnistuvat niin pikkujoulut, seminaarit kuin muutkin yritys- ja yksityistilaisuudet monipuolisin ohjelmin ja tarjoiluin. Kuva: Olympia-kortteli

Taustatyön aina tinkimättömästi ja tunteja säästelemättä tekevä Vartiainen on varsinainen moniosaaja, sillä hänellä on hyppysissään monen alan ammattitaito yhdistettynä monivuotiseen tapahtumajärjestäjäkokemukseen.

– Olen aikaisemmalta ammatiltani kokki ja lisäksi opiskellut ravintolakondiittoriksi. Olen myös työskennellyt aikanaan kokkina Kanadassa. En vaan pystynyt sitten enää sitä työtä allergiastani johtuen tekemään. Tässä työssä tuo oppi ei kuitenkaan todellakaan mene hukkaan.

Vartiaisen aivot alkavatkin raksuttaa ruoan ja raaka-aineiden parissa heti asiakkaan ensimmäisen kerran tavatessaan. Lisäksi osaaminen piisipuolen puuhien saralla tekee jatkosuunnittelutyön kokkien kanssa helpoksi: heillä on yhteinen kieli ja ymmärrys niin ruoka-aineallergioista kuin annosten nousemisen kestostakin. Myös Vartiaisen mittavat kontaktit niin erilaisiin artisteihin kuin muihin viihdealan toimijoihin tekevät tilaisuuksien luomisen helpoksi.

Työn palkitsevimpia paikkoja ovat ne, kun pitkä työ huipentuu usein vähäunisen yön jälkeiseen tapahtumapäivään.

Kuva: Olympia-kortteli

– Haluan aina olla itse paikalla katsomassa, että tilaisuus lähtee hyvin käyntiin. Kun olen käynyt toivottamassa vieraat tervetulleiksi, siirryn syrjään vaikka juhlatilan parvelle seuraamaan tilannetta. Haluan nähdä, kuinka ohjelma sujuu ja mitkä ovat yleisön reaktiot. Työni hedelmä on juuri se, kun voin seurata tilannetta sivusta ja nähdä, että ruoka nousee ajoissa, ohjelma sujuu ja ihmiset viihtyvät, Vartiainen kuvailee hymyillen.

Tyytyväiset asiakkaat ovatkin luonnollisesti kaiken polttopisteessä. Olympiassa heidän tarpeisiinsa paneudutaan intensiivisesti ja innovatiivisesti. Tuloksena syntyi mm. brunssiseminaari, joka sai alkunsa asiakkaan toiveesta ja tykästymisestä Muusan suosittuun ja joka sunnuntai jonotettuun brunssiin. Yksityistilaisuuden ollessa kyseessä ei brunssille tarvitse edes jonottaa, kuten Muusan suursuositun sunnuntaitapahtuman ollessa kyseessä.

Olympia-kortteli, Satakunnankatu 10

KOTISIVU

Ensijulkaisu 23.8.2017, uudelleennosto 1.11.2018. Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

olympia-julkisivu-kohokohdat