jarmo kajander flyygeli kohokohdat

Yksi mies, kolme keittiötä, makujen suuria sinfonioita. Jarmo Kajander heiluttaa Masuunin keittiön tahtipuikkoa, mutta toimii myös Amarillon, Pub Ukko Nooan ja Ball Roomin kulinaarisena kapellimestarina. Pian hän pääsee näyttämään kyntensä myös suurten, Sibelius-teemaisten itsenäisyyspäivän juhlien saralla.

Original Sokos Hotel Ilveksessä 5.12. vietettävien itsenäisyyspäiväjuhlallisuuksien ruokateemaksi Kajander ideoi säveltäjän 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Sibeliuksen.

– Juhlavuotensa lisäksi Sibelius sopii tähän hyvin myös sen vuoksi, että hän oli suuri herkkusuu, Kajander tietää.

Itsenäisyyspäivän tarjoiluissa tartaletit tulevat olemaan suuressa roolissa, sillä Sibelius oli kuulemma niille hanakka. Samoin à la carte -annoksissa tullaan näkemään ja maistamaan Kajanderin sanoin sibeliusmaisia elementtejä eli säveltäjän suosikkiraaka-aineita, kuten esimerkiksi ostereita.

– Iltaisin Sibelius on kuulemma nauttinut mielellään kinuskikakkua ja laimennettua viskiä, Kajander kertoo tulevista makumaailmoista vinkaten.

Suklaaganache – Annoksen ei tarvitse olla kaikilla mahdollisilla mauilla täyteen pakattu. Ruoka voi olla todella hyvää, vaikka se olisi yksinkertaistakin. Siinä on kyse myös itseluottamuksesta, että uskaltaa jättää paljon asioita lautaselta pois, Kajander kuvailee tyyliään.
Masuunin suklaaganache – Annoksen ei tarvitse olla kaikilla mahdollisilla mauilla täyteen pakattu. Ruoka voi olla todella hyvää, vaikka se olisi yksinkertaistakin. Siinä on kyse myös itseluottamuksesta, että uskaltaa jättää paljon asioita lautaselta pois, Kajander kuvailee tyyliään.

Kajander aloitti Ilveksen ravintolakattauksen keittiöpäällikkönä viime kesänä. Keittiön hektisistä hetkistä mutta myös visuaalisuudesta ja kauneudesta inspiroituva mies on taituroinut aikaisemminkin vaativissa keittiöissä, mutta nyt hän on ensimmäistä kertaa suuremman kokonaisuuden kulinaarisena kapellimestarina.

– Kiitos toimivasta kokonaisuudesta kuuluu koko tiimille. Yhdessähän tätä tehdään.

Kajander ei ole tiennyt ihan pikkupojasta asti haluavansa kokkipuukkoa ravintolaköökkiin heiluttamaan.

– Jossain vaiheessa yläasteella kotitaloustunnilla keittiö alkoi tuntua hyvältä paikalta. Ajattelin, että minusta voisikin olla tähän.

Kesätyöpaikassa Porvoon ravintola Timbaalissa tapahtui lopullinen herääminen siihen ajatukseen, että keittiö on todellakin Kajanderin juttu.

– Timbaali oli nuorelle pojalle kova koulu kesäkiireiden keskellä. Keittiössä saattoi toisinaan ollla sellainen vähän ranskalaisempi kuri. Mutta siellä tosiaan huomasi, miten siistiä on, kun on pirun kova kiire töissä. Siitä tulee hyvä fiilis, Kajander kuvailee.

Ilveksen iloinen itsenäisyys

– Jarmo Kajander on työskennellyt Tampereella aikaisemmin mm. Perlassa, Bistro Le Potissa, Hellassa & Huoneessa ja Ravinteli Huberissa sekä Kangasalla ravintola Paakarissa.
– Masuunin lisäksi Kajander on myös Amarillon keittiöpäällikkö. Hän vastaa lisäksi Pub Ukko Nooan sekä kokous- ja juhlatila Ball Roomin ruokatuotteesta.
– Ilveksen Iloinen Itsenäisyysjuhla 5.12.2015. Sibelius-teemainen makumaailma on Kajanderin käsialaa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
masuuni kanttarelli mustajuuri kananmuna miso kohokohdatKOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Masuunin Äyriäisviikonloppu tuo merituoreet äyriäiset tarjolle hummerista merietanaan asti 5.-6.4.2019

Masuuni tuo merituoreet äyriäiset tarjolle hulppeana Äyriäisviikonloppuna 5. ja 6. huhtikuuta. Muuten juhla- ja tilausravintolana toimiva Masuuni on tuolloin kaikille avoinna tarjoillen kolmen ruokalajin...

TI 12.2. | Kansallinen kalakeittopäivä Masuunissa: Made uiskenteli kalakeittolounaalle

Suomalaiseen ruokavuoteen on tullut erilaisia raaka- aineisiin ja ruokaan liittyviä teemapäiviä. Nyt vuorossa on toista kertaa valtakunnallisesti vietettävä Kansallinen Kalakeittopäivä tiistaina 12.2.2019. Myös Ravintola Masuunissa halutaan...

Masuunista uniikki kala- ja äyriäispainotteinen ravintola – Umami-lohta ainoana koko Pirkanmaalla

Järvien ympäröimässä ja kalarikkaassa Tampereen kaupungissa on ollut ilta-aikaan palvelevan kalaravintolan kokoinen aukko. Masuunin uusi keittiömestari Jani Salmela paikkaa sen tyylillä simpukoin, meritryffelein, umami-lohin sekä hummerein. Maailman...