Darren Elmhirst on makkaramestari vailla vertaa. Hotstreetdogz pitää miehen kiireisenä myös katuruokarintamalla.

Tänä kesänä Hotstreetdogz ei ole enää silkkaa hodaria, vaan omatekoisten haukattavien arsenaali on levittäytynyt syleilemään katuruokaa laajalti ja laatumaustein. Uutta on myös komea katuruokavaunu, jonka suojissa pystyy kokkaamaan mainiosti. Teltan liepeet eivät siis enää grillin ympärillä lepata.

Laukontorilla toimivan Hotstreetdogzin valikoima venyy nyt hodareista makkaraperunoihin, savustetulla entrecôte’lla täytettyyn leipään, salaattiin, kalapyöryköihin, wrappiin sekä vaihtuvaan jälkiruokaan asti. Ja etenkin kovasti odotettuihin perinteisiin englantilaisiin fish and chips -annoksiin. Kunnollisesti valmistettuina niitä kun ei Suomesta tahdo saada sitten millään, mutta Elmhirstillä onkin perienglantilainen taito hyppysissään ja prioriteetit kohdillaan.

– Chipsit ovat ehdottomasti käsinleikattuja. Ja ne eivät siis ole ranskalaisia perunoita vaan englantilaisia chipsejä, vuosia Lontoon ja Cornwallin huippuravintoloissa työskennellyt Darren Elmhirst tähdentää.

Elmhirstin chipsit eivät todellakaan tule pakasteesta, vaan valmistetaan joka päivä tuoreista perunoista.

– Jos saat Englannissa pakastechipsejä, tiedät ettet ole kunnollisessa paikassa. Tuoreet perunat tarkoittavat vaivannäköä ja kunnon laatua. It’s called making an effort!

Annokseen kuuluu chipsien lisäksi luonnollisesti paneroitu tuore turskafilee sekä tartarkastike.

Hodareita on kolmen klassikon, kreikkalaisen, ranskalaisen verran ja lisäksi messevä uutuus, The Dirty Dog Cheese Melt.

– Siinä on sämpylä, pekonia ja makkara kuten muissakin hodareissa, mutta lisäksi itse tehtyjä sipulirenkaita ja hotcheese-kastiketta. Lopuksi peitämme koko komeuden chipseillä ja kaadamme päälle vielä lisää juustokastiketta. The Dirty Dog Cheese Melt on erityisen hyvää krapulasyötävää, Elmhirst paljastaa nauraen.

Kreikkalainen hot dog oli viime kesän hitti ja etenkin naisasiakkaiden mieleen. Tsatsikilla höystetty tuhtimakkarainen herkku on Elmhirstin mukaan kuin kebab valeasussa.

Laukontorille jo kurvannut katuruokavaunu palvelee viimeistään vapusta alkaen lounasajasta iltaan asti. Viime vuosien telttaa tullaan käyttämään asiakkaiden auringon- tai sateensuojana, joten ihan sään armoilla ei syömäilyn suhteen olla, oli suvi sitten minkälainen hyvänsä.

Hotstreetdogz Facebookissa

Teksti ja kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuva ruokavaunusta ja ruoasta: Darren Elmhirst/Hotstreetdogz

Päivitetty 20.5.2017

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Ravintola 4 Vuodenaikaa, Tampereen kauppahalli

Aamiainen ja lounas Kauppahallissa: 4Vuodenaikaa täytti 15 vuotta

Aamiainen heräilevässä Kauppahallissa on lempeä tapa aloittaa päivä. 4 Vuodenaikaa ympäröivine puoteineen on aivan oma maailmansa, jossa kiireen ja hektisen suorittamisen voi sulkea toviksi...

Varaa oma Chef’s Table 4 Vuodenajasta ja nauti keittiömestarin tarjoilema yllätysmenu torstaisin ja perjantaisin

Katettu pöytä, yllätysmenu, valikoidut viinit, keittiömestari seurueelle tarjoilemassa... Kauppahallin ravintola 4 Vuodenaikaa yllättää asiakkaat sekä pöytävarausmahdollisuudella että keittiömestarin yllätysmenumauilla. Torstaisin ja perjantaisin voi varata...
Kauppahallin ravintola 4 Vuodenaikaa

MA 23.12. | 4Vuodenaikaa kutsuu Iltahalli-tapahtumaan Kauppahallissa – 2 x joulukuussa!

Tampereen Kauppahalli palvelee iltaisin 2019 pääsääntöisesti joka kuun ensimmäinen perjantai, jolloin ovet ovat avoinna ja herkut tarjolla aina klo 20 asti. Kauppahallin ravintoloitsijat ja...