Paneminen on hauskaa ja joskus varsin vitsikästäkin puuhaa. Siksipä Pyynikin Käsityöläispanimo loi oluen yhdessä suursuositun Fingerpori-sarjakuvan isän, Pertti Jarlan kanssa. Fingerpori-Aleolut on saanut kylkeensä panimohuumoria ja laajan kauppalevityksen paukautushetkekseen osuvasti aprillipäivän 1.4.2017.

Kyseessä on suodattamaton, esterinen ja katkera ikinuori pale ale -olut, joka on pakattu 0,5 litran tölkkiin. Katkerot on 40, prosentteja on 4,6 ja makua melkoisesti.

– Idea Fingerpori-oluesta sai alkunsa osakkaastamme Lasse Rosqvistista, joka on suoranainen Fingerpori-fanaatikko. Kävimme yhdessä esittelemässä idean taitelija Jarlalle, joka innostui asiasta kovasti, olutmestari Tuomas Pere kuvailee oluen syntyä.

– Tykkään ihan mahdottomasti Fingerpori-sarjakuvista. Niissä käsitellään ajankohtaisia aiheita ja yhdistetään asioita odottamattomalla tavalla tilannekomiikan keinoin, Rosqvist kuvailee ideointimahdollisuudestaan iloisena.

Fingerpori-henkinen olut valikoitui lopulta muutaman erilaisen olutehdokkaan joukosta.

– Toimin raadissa, joka valitsi ehdokkaista juuri tämän nimenomaisen oluen, Jarla kertoo.

Kuten Fingerpori-sarjakuvista huomaa, juovat henkilöhahmot oluensa usein päivän päätteeksi rentoutuen. Samoin Jarlakin.

– En juo montaa olutta kerralla, vaan pidän pienistä rentouttavista täsmäiskuista. Tämän oluen humalointikin sopii mielestäni siihen, että olutta nautiskellaan vähän kerrallaan maistellen.

Ensimmäisen tölkin sankarina esiintyy Heimo Vesa. Jatkossa sarjakuvastripit hahmoineen tulevat vaihtelemaan. Ja kukapa tietää, saadaanko Fingerporin panimolta makurintamallekin uutta huumorihöysteistä hörppäiltävää.

Fingerpori-Aleoluen lanseeraustilaisuus on perjantaina 31.3. K-Supermarket Kuninkaankulmassa, josta olutta saa jo silloin myös ostaa. Aprillipäivästä 1.4. alkaen olut on sitten saatavilla ympäri muun Suomen.

– On upea juttu saada olla mukana merkittävän uutuustuotteen lanseerauksessa. Pyynikin Käsityöläispanimo on erittäin kovassa nosteessa ollen yksi merkittävimmistä vetureista kasvavassa tuotekategoriassa. Paikalliselle kauppiaalle parasta yhteistyötä on olla mukana paikallisen innovatiivisen yrityksen kasvussa, Kuninkaankulman kauppiasyrittäjä Mikko Salmia kertoo.

Fingerpori-oluen julkaisutilaisuus on Tampereen K-Supermarket Kuninkaankulmassa perjantaina 31.3. klo 11-13. Paikalla on myös olutmestari Tuomas Pere.

KOTISIVU

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy