kulinaarinen instituutti arto rastas kohokohdat
Keittiömestari Arto Rastas järjestää kokkauskursseja niin Lempäälän Villa Hakkarissa kuin Helsingin Kulinaarisessa Instituutissakin. Ja tilauksesta vaikkapa asiakkaan kotona.

Lempäälän Villa Hakkarissa uppoudutaan kastikkeiden saloihin 5.5. Helsingin Kulinaarisen Instituutin kaikille avoimella kastikekurssilla. Kyseinen kurssi ollut valikoiman suosituin jo 23:n vuoden ajan. Sen reseptit ovat Kulinaarisen Instituutin perustajien Gero Hottingerin ja Eero Mäkelän käsialaa – ehdottomia kulinaarisia klassikoita.

Kurssilla käydään läpi klassikkokastikkeet, niiden valmistus ja varioiminen. Kokataan tummia, vaaleita, lämpimiä sekä kylmiä kastikkeita. Myös jälkiruokakastikkeeseen käydään kiinni. Lisäksi kastikkeille valmistetaan sopivat ruoat, jotka lopuksi yhdessä aterioidaan.

Villa Hakkari, Kuokkalantie 5, Lempäälä.

Nyt innokkaille kotikokeille tarjoutuu tilaisuus osallistua aina nopsaan loppuunmyydylle kastikekurssille Helsingin sijaan Villa Hakkarin luonnon rauhassa, vain noin 15 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta.

Nykyisin Arto ja Katja Rastaan omistuksessa olevan Kulinaarisen Instituutin kurssit ovat olleet alusta asti todella suosittuja. Ne olivat aikanaan ensimmäisiä, joille pystyi osallistumaan kuka tahansa ruoanvalmistuksesta innostunut.

Arto Rastas saa raaka-aineita keittiöön suoraan Villa Hakkarin puutarhasta.

– Kaikki perustuu siihen, että ruoka-annokset ovat kaikkien valmistettavissa niin kurssilla kuin kurssin jälkeenkin. Raaka-aineet, reseptiikka, työvälineet. Ihmiset ovat pitäneet keittiömme kodinomaisuudesta ja siitä, että kaikkia ruokia pystyy valmistamaan hyvin jatkossa kotonakin, Katja Rastas kuvailee.

Kulinaarisessa Instituutissa on alusta asti ollut sekä yrityksille suunnattuja että kaikille avoimia kursseja, joille voi ilmoittautua kuka tahansa yksityinen henkilö. Kurssitarjonta on mittava, ja jokaiselta kurssilta löytyy sekä haastetta että helpompia tehtäviä kurssilaisten mielenkiinnon mukaan.

Kastikekurssi, hinta: 200€
Hinta sis.: Alkumaljan, opetuksen, reseptikirjan, 6 ruokalajin aterian viineineen. Kulinaarisen Instituutin esiliinan kotiin vietäväksi ja sinetillä varustetun kurssidiplomin.

Ilmoittautumiset: Helsingin Kulinaarinen Instituutti

Lue myös: Kokkaa Suomen juhlavuoden virallinen menu Villa Hakkarissa
Villa Hakkari

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy