Tiiman baarimestari ja Behind Bars Oy:n yrittäjä Juho Tuppurainen uudistaa cocktail-valikoimaa uusia juomia noin parin kuukauden välein listalle laatien. Menneiden vuosien toivottuja suosikkejakin valikoimassa toisinaan pyörähtää. Juomasekoitusten ohella Tiimassa voi nauttia myös erilaisia tisleitä.

Pohjolan baarien ”Oscarit” on jälleen jaettu Bartenders’ Choice Awards -kilpailussa. Tamperelainen Tiima tiimeineen sai jo kolmatta kertaa kovan luokan tunnustuksen Peoples Choice -pystin muodossa. Tiiman baarimestari ja Behind Bars Oy:n yrittäjä Juho Tuppurainen on iloinen kovan työn tuottamasta tuloksesta ja alan kehityksestä.

Bartenders’ Choice Awards -palkinnot jaettiin Kööpenhaminassa maanantaina 18.3.2024. Tiima tai tiimalainen oli ehdolla neljässä eri kategoriassa: Best Cocktail Bar, Best Signature Cocktail, Best Bartender ja Peoples Choice. Voitto napsahti Peoples Choice -kategorian kohdalla, jonka Tiima on voittanut aikaisemminkin vuosina 2017 ja 2018.

Ruotsalaislähtöisen, pohjoismaiden alueen Bartenders’ Choice Awards -kilpailun mittavan ammattilaisraadin jäsenet äänestävät keskuudestaan muun muassa kovimmat ja alaa kehittävimmät cocktailtaiturit, parhaan tunnelman, ravintolan ja cocktailmenut. Kyseessä on siis tavallaan hiukan Suomen PRO-kisaa vastaava mittelö. Peoples Choice on kisan ainoa palkinto, jonka voittajan äänestävät asiakkaat.

Tuppurainen on palkinnosta erittäin iloinen ja otettu.

– Tuntuu aivan mahtavalta! Kovaa ja hyvää työtä tehdään koko ajan, joten on hienoa, että se näkyy myös ulospäin. On kiva saada tunnustusta vierailta myös tässä muodossa. Tämä tuo varmasti lisäpuhtia ja fiilistä meidän tekemiseen entistä enemmän. Kiitos minunkin puolestani koko muulle tiimille ja erityisesti kaikille meidän vieraille ja äänestäjille!

Tuppurainen muistelee, ettei Tiima ole aikaisemmin ollut näin monessa kategoriassa ehdokkaana.

– Oli hienoa saada ehdokkuudet noihin kategorioihin. Niihin meidät valitsivat meidän kollegamme ympäri Suomen, eli hyvä huomata että alan sisälläkin olemme saaneet hyvin hälinää aikaan Tampereelta käsin, Tuppurainen tuumaa tyytyväisenä.

Tiiman lisäksi kisassa oli tällä kertaa ehdolla toinenkin tamperelaisbaari, viime vuonna avautunut Goldie’s kategoriassa Best New Cocktail Bar. Myös muista kaupungeista oli ehdokkaita jonkin verran. Tiimaa lukuun ottamatta muut kisan voittajat olivat silti jälleen Helsingistä.

– Se on ihan luonnollista, sillä Helsingissä tapahtuu cocktailpuolella kuitenkin eniten, mutta hyvä että ehdokkuuksia tuli muuallekin. Se tarkoittaa sitä, että hyvää cocktailia on tarjolla ympäri maata, eli ala voi hyvin ja kehittyy, summaa Tuppurainen.

Yhteishenki ja into kehittää alaa eteenpäin on Suomen cocktailalan ammattilaisilla suuri.

– Cocktailala on pienimuotoista toimintaa ja melko lailla kaikki alalla tuntevat toisensa. Jeesailemme ja sparrailemme toisiamme, ohjaamme ihmisiä käymään toistemme paikoissa. Eli hyvällä yhteistyömeiningillä mennään ja kehitetään alaa yhdessä, mikä tarkoittaa, että kokonaisuudessaan Suomen cocktailbaaritarjonta on maailmankin tasolla erittäin laadukasta.

Tuppurainen näkee ja kokee, että vaikka elinkustannukset ovatkin nousseet, on ihmisillä kuitenkin kasvavassa määrin halu nauttia niistä elämyksistä, joita cocktailbaarit tarjoavat.

– Kyllä ihmiset haluavat nautiskella cocktaileista joka puolella. Mennään koko ajan enemman ja enemmän sille tielle, että halutaan elämyksiä ja nauttia hyvistä tuotteista kohtuudella. Juuri sitä cocktailbaarit tarjoavatkin, eli hyvä meininki kaikin puolin!

Palkitut suomalaisravintolat ja ammattilaiset 2024


Best Cocktail Bar – Bardem
Best New Cocktail Bar – 305
Best Cocktail Menu – Chihuahua Julep
Best Atmosphere – The Old Man & The Si
Best Bartender – Liisa Lindroos
Improver Of The Bar Industry – Kenneth Löfström
Best Restaurant – Luovuus Kukkii Kaaoksesta
Rising Star – Anna Lakner
Best Signature Cocktail – Symbiotic Serve 3.0 (Bar Mate)
People’s Choice – Tiima

Bartenders’ Choice Awards winners 2024

Tiima, Olympia-kortteli, Satakunnankatu 10

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

Tiiman baarimestari Juho Tuppurainen vaihtoi biologin uran cocktailtaiturin työhön