Burger Battle 2019 -kilpailun finalisti Pekka Koponen Ravinteli Huberista toi Tampereelle väkivahvan voiton ensimmäistä kertaa järjestetyssä burgermittelössä.

Pekka Koponen on kotoisin Ylöjärveltä ja on työskennellyt Tampereen ravintoloissa noin 16 vuotta. Tällä hetkellä hän on töissä Ravinteli Huberissa. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. Ravinteli Berthassa, Näsinneulassa sekä Hella & Huoneessa.

Kilpailussa tuli toiseksi Sami Liimatainen Jyväskylän Naughty BRGRista, kolmanneksi Petri Tauriainen Turusta Ravintola Teinistä ja neljänneksi Jari Rahkola RUOK BurgerRukasta.Finaalissa kilpailutehtävän teemana oli käsityöläisyys ja raaka-aineina oli yhteistyökumppaneiden tuotteita. Käytettävänä oli mm. HK:n laadukkaita lihoja ja valikoima Arlan juustoja. Kilpailijat valmistivat mahdollisimman monta burgerin komponenttia itse alusta lähtien. Esimerkiksi kastikkeet oli valmistettu ja sämpylät leivottu itse.

Pekka Koposen voittajaburgeri

– Kilpailu oli kovatasoinen, mutta kilpailijoista nousi ylivoimainen voittaja. Pekanvoiton ratkaisi huolella valmistettu burgeri, jossa kaikki maut olivat tasapainossa. Sekä semifinaalin että finaalin tuotteet olivat ammattitaidolla ja intohimolla valmistettu. Sain tänään maistaa kenties elämäni parhaimman burgerin, hehkuttaa Burger Battle 2019 -kilpailun päätuomari Pekka Terävä.

Ensimmäistä kertaa järjestettävään Burger Battle 2019 -kilpailuun haki yhteensä 35 erittäin kovatasoista premium-burgerin tekijää. Semifinaaliin valikoitui kahdeksan kilpailijaa ympäri Suomea. Mainioista burgerotteistaan tunnettu lihaisan Huberin keittiömestari Koponen voitti mittelön selkeästi.

Terävä valitsi semifinalistit yhdessä karsintatuomariston kanssa hakijoiden lähettämien kilpailureseptien ja kuvien perusteella.

– Kilpailuun osallistujien määrä osoitti, että Suomesta löytyy ammattitaitoa premium-burgereiden tekemiseen. Kyse tässäkin on ruoan ja käsityön liitosta. Premium-hampurilaisten suosio kasvaa Suomessa kovaa vauhtia ja vihdoin tekijät mahtavien burgereiden takana saavat ansaitsemaansa arvostusta, kun nyt valitaan Suomen ensimmäinen Burgermestari, iloitsee Terävä.

Finalistit

Pekka Koponen
Sami Liimatainen
Petri Tauriainen
Jari Rahkola

Semifinalistit:

Harri Lahtinen, Amarillo Kuopio
Jari Rahkola, RUOK Burger Ruka
Jenni Tuominen, Suomen suurlähetystö, Bryssel
Pekka Koponen, Ravinteli Huber
Petri Tauriainen, Ravintola Teini
Sami Liimatainen, Naughty BRGR Jyväskylä
Tony Brander, Deluxe Burger & Pizza
Ville Kriikku, Ravintola Viila

Semifinaalissa valitut kahdeksan kokkia tekivät tuomariston valvonnassa kaksi erilaista hampurilaista ja finaalissa yhden. Neljä parasta kilpailijaa valittiin finaaliin.

Burger Battle 2019 -kilpailun semifinaali ja finaali järjestetiin peräkkäisinä päivinä Fastfood & Café & Ravintola -ammattilaistapahtumassa Helsingissä 6.–7.3.2019. Food Camp Finland ja Lantmännen Unibake hakivat osallistujia keittiöammattilaisille suunnattuun kilpailuun, jonka voittaja palkittiin Burgermestari 2019 -tittelin lisäksi 4 000 eurolla.

Oy Lantmännen Unibake Ab:n ja Food Camp Finland Oy:n lisäksi Burger Battle 2019 -kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, HKScan, Arla, Dieta, Easyfairs ja Aromi-lehti.

Kuvat: Burger Battle ja Ravinteli Huber