Tampereen Kauppahallin kansainvälinen ruokatarjonta runsastuu ja monipuolistuu entisestään, kun Tullintorin suosittu leipomo-kahvila-ravintola Boulangerie Marco avaa sinne uuden toimipisteen.

Tullintorille Boulangerie Marcon perustanut Marco Kaniecki on toiminut niin Pariisin Michelin-tähditetyissä huippuravintoloissa kuin Aasian suunnallakin. Tampereella hän on työskennellyt useissa ravintoloissa ennen leipomo-kahvila-ravintolansa avaamista.

Boulangerie Marco toi mutkattoman mutta laadusta tinkimättömän ranskalaisen leipomo-kahvila-ravintolakulttuurin Tullintorille ja Tampereelle vuonna 2023. Nopeasti kysytyksi noussut paikka tarjoaa niin ranskalaisia leipiä kuin erilaisia makeita leivonnaisiakin, mutta myös pastaa, risottoa sekä täytettyjä leipiä. Etenkin vilkkaimpaan lounasaikaan tiskille kiemurtelee usein pitkä jono asiakkaita ovelta asti.

Boulangerie Marcon perustanut keittiömestari-kondiittori Marco Kaniecki on suorittanut tutkintonsa aikanaan Ranskassa Grégoire-Ferrandissa ja työskennellyt Pariisin Michelin-tähditetyissä huippuravintoloissa tekniikoita hioen, mutta ammentanut makuja niin töissä kuin vapaallakin Taiwanista Japaniin, Venäjältä Suomen kokkimaajoukkueeseen asti. Hän on tuttu myös monista tamperelaisista ravintoloista. Haastattelimme vuonna 2018 Kanieckia hänen ruokataustastaan ja ravintola-alasta aikanaan innostumisestaan.

– Asuin 1,5 vuotta Taiwanissa. Ruoka oli siellä todella tärkeä osa ihmisten elämää, tärkeämpi kuin ranskalaisille. Se oli erikoinen kokemus. Meni minne vaan, niin aina syötiin. Jopa leffaan mennessä otettiin katuruokaa mukaan, jaettiin ja syötiin siellä. Taiwanissa tuli sellainen tunne, että haluaisin tuoda sitä iloa ruoasta kaikille ihmisille, Kaniecki muistelee.

Jälkiruoat ovat aina olleet Kanieckin silmäteriä.

– Jälkiruoka on tärkeä. Jos syö vaikka neljän, viiden ruokalajin menun, niin alkuruokaa ei välttämättä muista. Jälkiruoan muistaa aina, se on aterian huipennus. Ja jos se onkin huono, niin koko aterian muistaa huonona, tinkimättömästi työhönsä suhtautuva Kaniecki tuumaa.

Boulangerie Marco avautuu huhtikuussa Tampereen Kauppahallissa osoitteessa Hämeenkatu 19.

Teksti ja kuvat: Kohokohdat.fi