Helsinki Beer Festival on jälleen valinnut reilun korillisen Suomen parhaita oluita ja kaiken kruununa komeilee jälleen tamperelaisen olutmestarin täysosuma. Useasti palkittu Pyynikin Käsityöläispanimon Black IPA on Vuoden 2018 Olut.

Viimemmäksi Black IPA niitti kansainvälistä kisamenestystä viime vuonna, jolloin se voitti sarjassaan kultaa Tsekissä järjestetyssä World Beer Idol -kisassa.

– Tsekki on perinteinen ja pitkälle kehittynyt pohjahiivaolutmaa. Se, että tämä tunnustus tulee pääasiassa tsekkiläiseltä tuomaristolta, joka osaa arvioida näistä oluista todella tarkkoja nyansseja, tekee siitä erityisen hienoa, olutmestari Tuomas Pere myhäili silloin.

Raadin kommenteissa olutta kuvailtiin hyvin tummaksi ja paahteiseksi. Olutta suositellaan juotavaksi maakellarin lämpöisenä, jolloin lämmetessä mausta tulee esiin kahvin makumaailmaa. 8,5% vahvuus ei paista läpi vaan on hyvin tasapainoinen.

Sokkotestissä olut pomppasi hyvin esiin muiden joukosta. Kuultuaan kisan päätyttyä tuotteen nimen, ei olut raadin mielestä ollut ehkä tyylinsä Black IPA mukainen, mutta kuitenkin tyylikäs kokonaisuus.

Vuoden Olutravintolaksi valittiin tänä vuonna erinomaisesta olutvalikoimastaan tuttu One Pint Pub Helsingistä. Viime vuonna raadin valinta oli tamperelainen ”toimisto”, Olutravintola Konttori.

VINKKI! Olutta saatavilla Pyynikin Brewhouse

Lue myös: Pyynikin Käsityöläispanimon olut voitti taas – Black IPA:lle kultaa World Beer Idol -kisassa