Minna Benoit, Maria ”Applepie” Rocelyn Dulay-Laamanen ja Tamer Khalifa ovat Kulma26:n kansainvälinen ja taitava tiimi.

Hämeenkatu 26 on pian yhtä kuin Kulma26 – bistrosta ja pubista koostuva kikkailemattoman ruoan ja monipuolisten juomien koti. Pian eurooppalainen bistroruoka kohtaa pirkanmaalaiset oluet ja mielenkiintoiset drinkit kansainvälisen tiimin taituroimana.

Living Roomin paikalle avaavan Kulma26:n valttikortteja ovat selkeä, hyvistä raaka-aineista valmistettu bistroruoka ja baaripurtava sekä laadukkaat juomatuotteet. Ravintolapäällikkönä operoi mm. Ravinteli Huberin drinkkitaiturina tunnettu Tamer Khalifa. Kulma26 saakin ohjiinsa isosti intohimolla erilaisiin juomasekoituksiin ja oivallisiin oluisiin suhtautuvan tekijän.

– Erityisesti hyvät oluet ja cocktailit ovat se minun juttuni. Meille tulee muiden oluiden ohella neljän lähialueen pienpanimon tuotteita, ja cocktaileissa käytetään vain tuoreita, laadukkaita raaka-aineita, kertoo Huberissakin omia juomasekoituksiaan kehitellyt Khalifa.

Bistron sommelierina ja monitoiminaisena häärää Kanadan ja Ranskan ravintolakentillä uransa luonut ja omiakin ravintoloita ohjastanut Minna Benoit. Ihan hiljattain Suomeen takaisin muuttanut Benoit kehuu Tampereen ravintolaskenen kehitystä, mutta kertoo haluavansa tuoda siihen vielä jotain uutta ja erilaista.

–Tahdomme tehdä tästä paikan, jonne tullaan syömään hyvin ja hyvää. Hyvän hinta-laatusuhteen ruokaa ja erikoisempiakin drinkkejä.

Bistron puolesta on tulossa linjakas kokonaisuus, joka tarjoilee parin viikon välein vaihtuvaa bistromenua. Valikoitavana on aina kaksi eri alkuruokaa, kaksi eri pääruokaa ja kaksi eri jälkiruokaa. Lisäksi kolmen ruokalajin annoskokonaisuus löytyy aina myös vegaanisena vaihtoehtona. Kolme ruokalajia kustantaa 36 euroa.

Pubilistan burgerissa on Black Angusta sekä jauhettuna että ylikypsän rinnan muodossa timjamimajoneesin ja pikkelöidyn sipulin kaverina.

Keittiön antimista vastaa mm. Lillan Hotellin keittiöstä tuttu Maria ”Applepie” Rocelyn Dulay-Laamanen, filippiiniläistaustainen monien makujen keittiömestari.

– Teemme bistrossa simppeliä, hyvänmakuista ruokaa tuoreista raaka-aineista kukkaroystävälliseen hintaan. Myös baariruoka valmistetaan alusta asti itse ja aivan omalla makutwistillämme, Dulay-Laamanen kuvailee hymyillen.

Baaripurtava on vähän rouheampaa syötävää, kuten esimerkiksi tuhti Black Angus -burgeri. Annokset tilataan tiskiltä mutta tarjoillaan pöytiin. Pubin annoskatrasta voi tilata aivan koko ravintolan mitalta, eli myös bistron puolelle. Bistroruokia taas tarjoillaan ainoastaan bistrossa.

Kulma26 avautuu perjantaina 13.4. ja on avoinna tiistaista lauantaihin.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Avokadoinen ja rapuinen selleri-omenakeitto bistrolistan alkuruokarintamalta.