Bianco

Klikkaa kuvat suuremmiksi

Koskikeskuksen La Mammassa yli kymmenen vuotta toiminut Rafik Hamdi on nyt pistänyt pystyyn ihan ensimmäisen oman ravintolansa. Otavalankadulla Zarillon naapurissa sijaitseva Bianco on mutkaton ja edullinen pizzaravintola.

– Meillä on myös vähän modernimpia pizzoja, joissa on erikoisempiakin täytteitä. On esimerkiksi jättikatkarapua. Tukut ovat täällä niin lähellä, että käymme melkein joka päivä hakemassa uusia ja tuoreita raaka-aineita, Rafik kuvailee.

Hinnat ovat kuitenkin edulliset. Opiskelijoita huomioidaan vielä ihan erityisesti, sillä kaikista annoksista saa 20% alennuksen.

– Olen itsekin ollut opiskelija ja tiedän, ettei heillä ole varaa syödä ravintolassa usein. Halusin tulla hinnassa vastaan, jotta heillä olisi mahdollisuus tulla syömään. Meille on varaa tulla syömään useammin, ei vain kerran kuukaudessa.

Biancossa on tarjolla myös muitakin vaihtuvia ruoka-annoksia. Rafik kun on huomannut, että lounaalla ihmiset haluavat syödä kevyemmin. Ruokaa voi ostaa myös mukaan.

Biancoon piti tehdä iso ja hintava remontti, sillä tila täytyi muuttaa tavallisesta liikehuoneistosta ravintolaksi. Paikkaa tuunaillaan nyt pikku hiljaa alun remonttirytinän jälkeen. Esimerkiksi A-oikeuksia ei vielä ole, mutta jossain vaiheessa pizzan kyytipoikana voi ehkä nauttia limsan lisäksi myös lasillisen jotain vahvempaa. Mukavaista näinkin. Pizza on se pääasia.

Lopuksi tiedustelemme uteliaina, mikä on miehen mielestä hyvän pizzan salaisuus.

– Taikina ja kastike. Teemme taikinan aina edellisenä päivänä, jolloin se saa kohota viileässä seuraavaan päivään. Siitä tulee hyvä pizza. Pohja on silloin sopiva, ei liian pehmeä eikä liian rapea.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy