Ravintolapäällikkö Elli Valmela operoi kahvit kuppeihin, viskit laseihin ja cocktailit teemoihin sopivasti. Myös kombuchaa on saatavilla sekä tanskalaiseen tapaan leipien kylkeen sopivia oluita. Juomavalikoimasta vastaa Christina Suominen.

Huom! Tämä juttu sisältää jo vanhentunutta tietoa ravintolan alkuajoilta. Kävimme tekemässä uuden jutun ja se löytyy tästä:

Arthouse Cafe Kehräsaari uudistui – Kahvia, viiniä, taidetta ja taidekakkuja

Kesällä sulkeutunut 931 on avautunut uusissa keittiö- ja salikäsissä Arthouse Cafe KehräsaarenaChristina Suomisen, Teija Vainiolan ja Ilkka Isotalon boheemi baarimainen kahvila tarkoittaa hyvää synergiaa Niagara-elokuvateatterin kanssa, omaperäistä leffapurtavaa ja tietenkin laatujuotavaa. Ruokasaralla pääroolissa poseeraa smørrebrød.

Kehräsaaren Arthouse Cinema Niagara -elokuvateatterin kupeessa toiminut ravintola 931 ei ehtinyt olla kauan suljettuna, kun kaupungin ravintolakentän taiturit jo ottivat paikan haltuun. Tiivis yhteistyö elokuvateatterin kanssa tulee näkymään, maistumaan ja kuulumaankin uuden ravintolan tarjonnassa.

– Ruokaa, juomaa, elämyksiä! Täällä on koko ajan jotain virikettä tarjolla joko valkokankaalla, musiikin, pelien tai vaikka runojen muodossa, Suominen kuvailee Arthouse Cafe Kehräsaaren tarjontaa.

Ydintuotteita ovat erilaiset reheväpäällyksiset leivät.

Ravintolapäällikkönä toimii festivaalimaailmataustainen ja mm. Suomalaisen Klubin ravintolastakin tuttu Elli Valmela. Laatukahvin ja -teen ohella hän tarjoilee Christina Suomisen suunnittelemaa juomavalikoimaa mielenkiintoisesta viskikimarasta Averna-tyyliseen yrttilikööriin asti.

– Meillä on 11 erilaista viskiä, esimerkiksi japanilaisen Suntory-tislaamon Hibikiä. Lisäksi on erilaisia rommeja ja Tampere Giniä. Ja jallua tietenkin! Ajattelin tehdä sellaista pumpkin spice -siirappia, josta tulee aivan ihana juoma jallun, kahvin ja cream floatin kanssa, Valmela kuvailee innoissaan.

Juomatarjonta on kaikkinensa vuodenaikoja, fiiliksiä ja elokuvatarjontaakin seuraileva esimerkiksi leffateemoihin sopivin cocktailein. Kombuchaakin paikasta saa ja tanskalaiseen tapaan leipien kylkeen sopivia oluita.

Valmela odottaa täpinöissään myös monipuolisen tapahtumatarjonnan makuja. Samoin varmasti myös paikan vanha asiakaskunta, jonka kanssa Valmela on jutellutkin toiveita kartoittaen.

Juomavalikoimassa on tanskalaiseen tapaan leipien kylkeen sopivia oluita.

– Edelliseen ravintolaan on liittynyt varmasti monilla paljon tunnelatausta, joten tietenkin vastaanotto vähän jännittää. Meille on kyllä tulossa monenlaista tapahtumaa ja niitä odotan itsekin.

Kahvilassa kosolti tapahtuvia DJ- ja muita musiikki- ynnä mediapuolen akteja ohjastamassa starttasi alkuun ruoka- ja sounditahon monitoimimies Santeri Vuosara. Musiikin lisäksi luvassa on vaihtuvia näyttelyitä kuvataiteen tiimoilta ja meininkiä myös videomediameiningin saralla. Galleriatouhua kuratoi Sami Sänpäkkilä.

Kaikkinensa paikka tuntuu muovautuvan omanlaisekseen monipuoliseksi, pikkaisen boheemiksi ja taidetta lempiväksi olematta silti suoranainen vaihtoehtopaikka, vaan ehkä pikemminkin vaihtoehto tavallisille paikoille.

Leipiä smørrebrød-tyyliin 

Pikkaisen boheemin ja baarimaisen Arthousen suuressa syötäväisroolissa paistattelee MBakeryn paikalle leipoma hapanjuurileipä, joka saa ylleen erinäisiä emmeitä mm. kunnon smørrebrød-tyyliin. Paikallisiin raaka-aineisiin panostetaan.

– Pohjana toimii hyvä hapanjuurileipä, jota täytetään kotimaisia makuja mukaillen. Pääpaino on smørrebrød-tyyppisissä ratkaisuissa, mutta mukaan viritellään myös lämpimiä asioita. On haukea, särkeä, palvilammasta, pikkelöityjä kasviksia, metsäsieniä niin kauan kuin niitä riittää, Isotalo luettelee ja kertoo myös vegevaihtoehtoja olevan tarjolla.

Suoranaista ravintolakeittiötä tiloissa ei kuitenkaan ole, joten annostarjonta loihditaan niissä puitteissa haasteista haltioituen ynnä inspiroituen.

Koko päivän voimassa olevan listan antimet toimivat niin lounassyötävänä kuin väli- tai iltapalanakin. Leipien lisäksi tarjonnassa on salaattia sekä vaihtuvaa keittoa, joista ensimmäinen oli laksaa eli aasialaista nuudelikeittoa. Syötävää voi napata myös mukaansa, ja tanakasti täytettyä leipää voi haukkailla menemään vaikka kävellessä. Toisaalta smørrebrød-annoksia löytyy myös haarukoin ja veitsin maisteltavassa muodossa.

Arthouse Cafe Kehräsaari, Kehräsaari B

POIMINTOJA TAPAHTUMISTA 2020
Klikkaa tarkempaa tietoa tapahtumista: facebook.com


NÄYTÄ+

Lue myös: https://kohokohdat.fi/tampere/ravintola-931-uusiin-kasiin-cn-ja-armas-cateringin-sakki-tuo-mm-popcornia-paremmat-leffaherkut-tarjolle/

Taksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Arthouse Cafe Kehräsaaren makuvalikoimasta löytyy leipien lisäksi myös vaihtuvaa keittoa, kuten esimekiksi aasialaista nuudelikeitto laksaa.