oconnells-tiski
Simon Foster laajentaa pian juomavalikoimaansa kotimaisten käsityöläistuotteiden suuntaan. – Suomalaiset saavat olla ylpeitä osaamisestaan juomien valmistuksen saralla. Täällä tehdään todellisella intohimolla ja huikealla taidolla niin ginejä, oluita kuin viskejäkin.st

O’Connell’s on kaupungin ainoa ehta irkkupubi ja koko Suomen ehdotonta irlantilaisaatelia. Pubin isäntänä ja hanojen lupsakkana hallinnoijana on vuodesta 1997 asti toiminut irlantilaissyntyinen Simon Foster. Nykyään hän myös omistaa O’Connell’sin yhdessä yhtiökumppaneidensa kanssa, joita häärii niin tiskin takana kuin keittiössäkin.

– Emme ole sukua, mutta olemme kuin perhettä, Foster kuvailee vapaallakin O’Connell’sissa viihtyvää tiimiään.

oconnells-olutO’Connell’s täyttää Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12. jo komeat 20 vuotta. Ravintolatila rakennettiin alunperin autoliikkeen tiloihin, mikä luo pubiin omaa mielenkiintoista ja hiukan sokkeloista tunnelmaansa. Ehtaa irlantilaista. Siksipä irlantilaispoika epäilemättä aikanaan pubiin eksyikin ja sinne jäi.

– Olemme ylpeitä siitä, että olemme aito irlantilainen pubi. Meillä on käynyt irlantilaisasiakkaita, jotka ovat sanoneet, että olemme aivan kuin heidän paikallinen pubinsa. Se tuntuu hyvältä.

Hanoja O’Connell’sissa on varsin vakuuttavat määrät. Olut onkin ravintolan pääjuomatuote, vaikka esimerkiksi viskejäkin tiskin takaa löytyy vallan villisti, etenkin irlantilaisia, tietenkin. Vuosien varrella Foster on huomannut herkistyttävän juomakulttuurin muutoksen kotikaupungissaan.

– Tamperelaiset ovat laajentaneet makuvalikoimaansa ja maistelevat rohkeammin kuin 10 vuotta sitten. Myös tuotetietoisuus on kasvanut kovasti. Asiakkaat tietävät paljon humalista sekä maltaista, ja tietävät myös mitä tahtovat. Se asettaa haasteita meille niin valikoiman kuin tietämyksenkin tasolla. Ne ovat kyllä hyviä asioita, sillä kehittyminen tällä alalla on intohimoni, Foster toteaa hymyillen.

Heti vuodenvaihteen jälkeen O’Connell’sin olutvalikoima laajenee paikallisten ja muidenkin kotimaisten pienpanimotuotteiden saralla merkittävästi. Tietyt ulkomaiset perinteiset luottotuotteet tulevat luonnollisesti aina säilymään valikoimassa, mutta Foster on iloinen ja ylpeä siitä, että Suomessa valmistetaan nykyään niin laadukkaita oluita, että niitä myy todella mielellään. Muutenkin hän pitää paikallisten tuotteiden suosimista tärkeänä etenkin tämän hetken ekonomisessa tilanteessa.

oconnells-pot-pie
Chicken Pot Pie

Uutta O’Connell’sissa on myös ruokatuotteen saralla. Ravintoloitsija Valtteri Mattila on ottanut keittiönsä ohjat ja alkanut valmistaa pubiruokaa pieteetillä.

oconnells-slider
Whiskey marinated Beef Slider

Pienoiseksi hitiksi on ehtinyt muodostua irlantilais-twistinen slider alias purilainen, jonka briossikätköön asetellaan mm. viskimarinoidusta naudanlihasta valmistettua pataa ja irlantilaista cheddaria.

Chicken Pot Pie taas on todellista lempeää lohturuokaa. Perinteisessä irlantilaisherkussa on kulhossa kermaista kanamuhennosta tuhdilla perunamuusilla kukkuroitettuna. Kaverina on kunnon salaatti ja Simonin äidin reseptin mukaan leivottua soodaleipää.

Lihaisien annoksien lisäksi myös kasvisruokia löytyy yllättävän runsaat määrät mm. purilaisesta halloumisalaattiin ja Gardener’s Pie -annokseen.

O’Connell’s Irish Bar, Rautatienkatu 24

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

oconnells-makkara-2
Makkara-annoksen lihaisat herkut saapuvat paikallisia tuottajia tukien Kauppahallin 4 Delistä makkaramestari Darren Elmhirstin hyppysistä.