piemonte niko ervalahti 2 kohokohdat
Keittiömestari Niko Ervalahti loihtii italialaisia annoksia, joille pääsee valikoimaan juomakumppanit yhdestä Suomen laajimmista, ellei peräti laajimman, italialaisten viinien valikoimasta.

Ravintola Piemonte hemmottelee herkuttelijoitaan juuri vaihtuneen listan uusilla annoksilla. Tällä kertaa tarjolla on mm. italialaista erikoisuutta kotivesien eväkkäästä valmistettuna: mateenmätibottargaa.

bottarga
Mateenmätibottarga

Bucatini-pastaisen annoksen erikoisuus on bottarga eli kuukausia kuivattu ja sitten kovaksi palaksi puristettu mäti. Moista herkkua tekivät tiemmä jo muinaiset foinikialaiset, mutta nykyään sitä valmistetaan enimmäkseen Italiassa ja Espanjassa. Yleisimmin bottarga valmistetaan tonnikalan mädistä. Ravintola Piemontessa päätettiin hyödyntää kuitenkin lähivesien kalaa, Näsijärven madetta.

– Haaveilin bottargasta jo kesällä, mutta se oli silloin maahantuojalta loppu. Nyt aloin sitten miettiä, että miksen käyttäisi mateen mätiä. Mateen mätipussikin on sopivan suuri. Siitä se ajatus sitten syntyi. Kuivasimme mätiä suolassa pari kuukautta, keittiömestari Niko Ervalahti valottaa.

fasaani-1
Ankkapastrami, viikunaa ja fenkolia on listan alkuruokauutukaisia.

Mateenmätibottarga-annoksessa on kirjolohenmätiä sekä ruskeassa voissa paahtettua merilevää ja kastikkeena poseeraa sitruunainen beurre monté. Kokonaisuuden kruunaa tietenkin reilulla kädellä raastettu bottarga.

– Mateenmätibottargan maku on hyvällä tavalla intensiivinen. Se on voimakas hyökkimättä silti silmille, Ervalahti kuvailee.

Tuoreen listan jälkihyvärintamalta talvisiin tunnelmiin sopii esimerkiksi suklainen punajuurisuklaakakku tuhdilla suklaamoussella, punajuurimarengilla ja veriappelsiinijogurtilla.

Piemonteen voi muuten piipahtaa vaikka pikaisestikin maistelemassa lasillisen kanssa esimerkiksi antipastilajitelman tai juuri jonkun mieleisensä jälkihyvän.

– Moscato sopii punajuurisuklaakakun kumppaniksi erinomaisen hienosti, ravintoloitsija Sakari Keinänen vinkkaa.

Teksti ja kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Annoskuvat: Anne Mikkonen

dessert-2
Suklaata, punajuurta ja veriappelsiinia.



KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Italialainen ravintola Tampere: Piemonte

Sisilian aurinko paistaa Piemonten lautasilla – teemaviikoilla ravintola matkaa etelän aalloille

Tampereen italialainen ravintola Piemonte sukeltaa parhaillaan Sisilian merellisiin makumaisemiin. Perinteikkäät Sisilia-viikot 6.2.-2.3.2024 kuljettavat ravintolavieraat etelämmäksi Välimeren auringon alle. Italia tarjoaa monipuolista, omaleimaista gastronomista kulttuuria läpi...
Pikilinnan kesäterassi Tammelassa

Tampereen terassit ja kesäkeitaat esittäytyvät

Nyt saa jälleen nauttia ulkona aurinkoisen lämpöisestä ilmasta, eikä tarvitse uhmata säiden jumalia! Tässä terassikauden helmiä Tampereella. Kyttälän ravintolakaupunginosan kesäterassit Terassit lähellä Nokia Areenaa ja Ratinan...
Piemonten take away -annokset

[ITALIALAISTA VIIKONLOPUKSI] Piemonten noutoannosten tilaukset käynnissä

Piemontesta voi tilata ruokaa myös kotona herkuteltavaksi. Take away-annoksia voi tilata viikoittain torstaista lauantaihin klo 14-18 noudettaviksi. Menun pääruoka toimitetaan esikypsennettynä lämmitys- ja viimeistelyohjeiden kera. Alku-...