dabbal-oluet-2Lapland Hotel toi pohjoisen maut Tampereelle aitoine lappilaisine raaka-aineineen. Nyt Lapin makuja on valikoimassa myös oluen muodossa. Rovaniemeläiseltä Lapin Panimolta on saatu neljä erilaista maltaista: suodattamaton lager Amber, tumma lager Aihki ja ale-olut Kero. Neljäs on Lapland Hotelleille luotu aivan oma Lumi Ale.

– Hunajaisessa Amberissa on hiukan pihkan makua. Se on oikein maistuva lager, ravintolapäällikkö Susan Sorma kuvailee panimon suosituimmaksi noussutta olutta.

Kaikki oluet ovat suodattamattomia, 4,5%:n vahvuisia pintahiivaoluita, ja niitä on saatavilla täällä eteläisessä Suomessa ainoastaan Tampereen Lapland Hotellissa.

Nimiä oluille on napattu osuvasti Lapin luonnosta.

– Aihki on kasvunsa lopettanut vanha mänty, joka ei ole vielä kuollut. Kero taas on paljas tunturinlaki, hotellinjohtaja Janne Mönkkönen kertoo.

Lapin Panimo laati Lapland Hotelleille myös ensimmäisen aivan oman oluen, pehmeän ja raikkaan Lumi Alen.

dabbal burgeri kohokohdat
Poroburgerin kanssa siemailtavaksi sopii hyvin esimerkiksi Aihki Dark Lager. Samainen maltainen toimii mainiosti myös poronkäristyksen kaverina.

Kaikki oluet sopivat mainiosti sekä maistelu- että ruokajuomiksi. Lapland Hotel Tampereen ravintola Dabbaliin kannattaakin poiketa maistelemaan maltaisia vaikkapa koko päivän voimassa olevan bistrolistan annosten kavereina.

Aihki Dark Lager sopii erityisen hyvin poronkäristyksen, pihvien, lammas- ja sianliharuokien kylkeen. Sitä kannattaakin kokeilla vaikkapa savuisen poroburgerin kyytipoikana.

Lapin Panimo on vuonna 2016 tuotantonsa käyntiin pyöräyttänyt rovaniemeläinen panimo, joka valmistaa olutta perinteisin menetelmin, Kolpeneenharjun vettä ja yhtä lukuun ottamatta kotimaisia maltaita hyödyntäen. Lapin Kullan siirrettyä tuotantonsa pois Lapista, alueelle kaivattiin ihan omaa panimoa. Lapin Panimo palauttikin 50 vuoden tauon jälkeen oluen valmistuksen jalon toiminnan Rovaniemelle. Ravintola-alataustaisen toimitusjohtaja Arturs Dutkan vetämällä panimoporukalla on vahva halu olla rakentamassa ja viemässä Lapin olutkulttuuria eteenpäin.

Lapin Panimo

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
dabbal-oluetKOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY