Päijänteen kansallispuiston sydän, Kelvenne, on maamme suurimpia ja komeimpia viimeisen jääkauden muovaamia harjusaaria. Saari löytyy Suomen toiseksi suurimman järven, Päijänteen, aavojen ulapoiden keskeltä. Puisto onkin oikea melontareittien paratiisi! Tutustu Päijänteen vesi ja melontareitteihin: http://www.luontoon.fi/paijanne/reitit

Mutta miten päästä Lietsaareen?
Vuokraa vesiskootteri?

Päijänteen kansallispuisto on kirkasvetistä Järvi-Suomea parhaimmillaan

Kelvenneristeilyt

OMA MIELIPIDE: Miksei vuokrata soutuveneitä??????

Kelventeellä on pitkää hiekkarantaa, ja meille suositeltiin erityisesti saaren luoteisosaa, Isohietaa.

Päijänteen kansallispuisto – sisävesiveneilijän herkku

LÄHDE:

Kelvenne on Päijänteen kansallispuiston alueella sijaitseva harjusaari, jonka halki kulkee retkeilypolku.

Padasjoen kunnassa sijaitseva Kelvenne kuuluu Suomen suurimpiin ja komeimpiin harjusaariin. Se syntyi viimeisimmän jääkauden aikana, kun jää vetäytyi hiljalleen luoteeseen. Saari on jäätikkövirtojen kasaamaa ja lajittelemaa soraa. Kelventeen saaren läpi kuleva retkeilyreitti on 8 kilometrin mittainen ja merkitty sinisin merkein. Reitin varrella on useita tulentekopaikkoja.

Kelventeen retkeilypolku kulkee saaren päästä päähän, korkeiden harjujen päällä. Reitin voi aloittaa joko Kelventeen saaren eteläpäästä, Kirkkosalmesta tai pohjoispäästä, Likolahdesta. Reitin varrella on useita taukopaikkoja tulentekomahdollisuuksineen ja reitin keskellä on jääkauden muodostama suppajärvi. Matkan varrella on myös suopursujen tuoksuttamia pieniä rämeitä.

”Päijänteen kansallispuisto on melkoinen herkkupala veneilijälle, melojalle, sisävesiristeilijälle tai ylipäänsä Suomen järvimaisemia rakastavalle.”

 

Kuva: Johannes Sipponen

Saarelle pääsee kesäkuukausina Padasjoen satamasta m/s Elbattarella ja Kulkee vetten halki -liikennöitsijän m/s Jenni-Marialla.

Mukaan kannattaa ottaa myös uimapuku, sillä saarelta löytyy ihania, laguunimaisia hiekkarantoja, joilta on mukava pulahtaa Päijänteen aaltoihin.

Päijänteen kansallispuisto ja Kelventeen harjusaari sijaitsee n. 100km ajomatkan eli n. 2h ajomatkan päästä Tampereelta.

Katso Outdoors Finlandin kuvat Kelventeen Harjupolusta

Kelventeen harjupolku, Padasjoki, 9,7 km

Kelventeen saari kartalla