Kitkajoki Kuusamossa on Oulangan kansallispuiston upea patikointikohde niin kesällä kuin talvellakin. Kuusamon jylhissä metsämaisemassa järjestetään myös festivaaleja. Ensimmäistä kertaa järjestettävää Villifestivaalia vietettiin Oulangan kansallispuistossa ja Valtavaaralla 23-24.8.2019.

Oulangan, Riisitunturin ja Hossan kansallispuistot tarjoavat Kuusamossa aktiiviselle ulkoilmaihmiselle esimerkiksi Suomen suosituimman vaellusreitin Karhunkierroksen. Tämän lisäksi alueella on paljon sykähdyttäviä patikointireittejä. Näitä ovat myös Rukan lähireitit, kuten Valtavaaran huiputus sekä Rukan ympärysreitti. Huimapäille on tarjolla muun muassa koskenlaskua, mönkijäsafareita, karhun katselua sekä pyöräily- ja melontareittejä. Oulangassa vieraileva ei voi jättää näkemättä tunnettua valtakunnallista nähtävyyttä, legendaarista Kiutakönkään koskea.

MUISTA MYÖS MAJOITUS! ERIKOISTARJOUS alk. 79 €/2hh/vrk​ Koko vuoden hotelli- ja kylpyläyöt nyt ​tarjouksessa. Myös kesä! ​ Varauskoodi: TRAVEL | Varaa 25.1. asti https://www.scandichotels.fi/tarjoukset
Jussi Saarinen toteuttaa unelmiaan lapsuuden maisemissa. Vähintään kerran kesässä Jussin on päästävä melomaan Oulangalle.

Kesän jälkeen ruskasesonki on parhaimmillaan, ja jo lokakuun alussa avataan kolme laskettelurinnettä – ensimmäisenä Suomessa. Kuusamossa riittää tekemistä ympäri vuoden niin lumiseen talvimatkailuun kuin myös aktiiviseen kesämatkailuun koko perheelle.