Hei luonnonystävä! Padasjoen laivarannasta lähtee Päijänne–Ilves -reitti, joka yhdysreittinä Evon retkeilyalueelle. Tykkäätkö vaihtelevista maisemista? Jos vastasit kyllä niin tämä reitti on siinä tapauksessa sinulle juuri sopiva. Reitin varrella näät niin kylä- kuin maalaismaisemaa.

Reitti on merkitty keltaisin maalimerkein ja nauhoin. Se on vaativuudeltaan keskivaativa ja sen kulkemiseen kuluu 3-5 tuntia. Sateisella säällä ja aamukasteessa heinikko-osuudet ovat märkiä ja vedenpitävät kengät ovat välttämättömät. Loppupään kivikkojen vuoksi vaelluskengät ovat suositeltavat.

Padasjoelle pääsee myös linja-autolla. Lähin linja-autopysäkki sijaitsee Padasjoen keskustassa, noin 2 km:n päässä laivarannasta. Iso-Tarusjärven rannalla on parkkipaikka.

Sinulla on myös mahdollisuus kulkea reitti toisinpäin ja Padasjoen päässä tutustua Päijänteen vesistöön ja harjumaisemiin, mutta yleensä aloituspisteeksi mainitaan Padasjoen laivaranta. Alussa reitti on helppokulkuinen pinnaltaan ja siinä on vähän korkeusvaihteluja.

Ennen reitin keskivaihetta, Nyystölän kylässä, on Nuijasodan muistomerkki. Myös Majatalo Onnenmyyrä sijaitsee Nyystölän kohdalla. Loppuosassa reittiä sisältää enemmän nousuja ja kivikkoisia paikkoja. Tällöin maisemat muuttuvat myös metsäisimmiksi. Ennen reitin päätepistettä on Frans Joosefin lammen luonnonsuojelualue metsineen. Reitti päättyy Tarusjärven retkeilyalueelle, joka on Evon retkeilyalueen koillisosassa. Iso-Taruksen rannassa on telttailualue ja uimaranta. Luonto ja reitti vaihtelevat suuresti matkan varrella. Metsätyypeistä reitillä näkee niin hoidetut metsät kuin suoalueet. Reitti kulkee pyörätietä, soratietä, metsäautotietä ja kapeaa metsäpolkua. Reitin varrelta lähtevät myös yhdysreitit Mainiemi-Caravanille ja Nyystölän lintutornille.

Padasjoen rannasta voi jatkaa Päijänteen kansallispuistoon kanootilla. Kanootteja voi vuokrata Mainiemen melontakeskuksesta. Padasjoen laivarannasta lähtee myös risteilyjä Päijänteen kansallispuistoon. Evon retkeilyalueella kulkee noin 70 kilometrin mittainen Ilves-vaellus -reitistö. Evon alueella voi harrastaa useita luontoaktiviteetteja.

Reitti on kuljettavissa toukokuulta syyskuulle. Reitin voi myös sauvakävellä.  Reitin varrella on yksi laavu, Nuijamiehenkolo, ennen päätepistettä noin 2,5 kilometrin päässä Tarukselta. Laavulla on tulentekopaikka, polttopuita, käymälä ja infotaulu. Reitin päätepisteessä Iso-Tarusjärvellä on tulentekopaikka, parkkipaikka, telttailualue sekä uimaranta. Reitin alkupisteessä Padasjoen laivarannassa on kahvila-ravintola, joka on avoinna kesäkaudella aamusta iltaan. Laivarannassa on myös loma-asuntoja. Lähin kauppa sijaitseen 2 km:n päässä satamasta. Reitin varrella on majatalo, joka tarjoaa majoitusta ja ravintolapalveluita tilauksesta. Iso-Tarusjärven päässä lähimmät kaupat ja palvelut sijaitsevat Padasjoen keskustassa, joka on noin 10 km päässä reitin päätepisteestä.