Arktisen meren maut ja tunnelma ovat saatavilla Lapland Hotelsin valikoitujen kaupunkihotellien aamiaiselta, kokoustarjoiluista, illallisilta sekä yllätysmenusta 19.10.–5.11.2022.

Ruokakuvat: Mikko Uosukainen

Keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas kertoo, että huippusuosittujen Jäämeri-viikkojen reseptejä on kehitetty edelleen ja tarjontaa hieman muokattu viime vuodesta. Tälläkin kertaa pääosaa näyttelevät kala ja äyriäiset, mutta myös poroa on tarjolla entistä enemmän.

Jäämeri-teemaviikkoja vietetään Helsingin Lapland Hotels Bulevardi -hotellin Kultá-ravintolassa, Tampereen Dabbalissa, Kuopion Gallássa sekä Oulun Oulassa. Jäämeren alueen raaka-aineet ovat erityisen herkkiä ja hienoja – niiden käsittely ja valmistaminen vaatii taitoa, jota Lapland Hotelsin kaupunkihotellien ravintoloista löytyy.

– Meille lappilaisille Jäämeren antimet ovat sitä meidän ominta ruokaa. Olemme onnekkaita, kun saamme työskennellä näin monipuolisten ja puhtaiden raaka-aineiden parissa ja tuoda niitä myös kaupunkeihin maisteltaviksi. Kulinaristit pääsevät nyt nauttimaan harvinaisista herkuista, sillä esimerkiksi tuoreita kampasimpukoita tai merikrottia ei ole usein tarjolla Etelä-Suomessa, Mäntykangas taustoittaa.

Ruokakuvat: Mikko Uosukainen

Yllätysmenut vaihtelevat ravintoloittain

Tämän vuoden erikoisherkku on Jäämeri-platter, johon tulee esimerkiksi kuningasrapua, kampasimpukkaa, ostereita, simpukoita. Annos sopii hyvin jaettavaksi kahdelle. Lisäksi jokainen ravintola suunnittelee oman yllätysmenunsa valikoiduista Jäämeren raaka-aineista.

– Haluan nostaa meidän keittiöiden huippuosaajia parrasvaloihin ja antaa heille vapaat kädet menun suunnittelussa. Näin hienojen raaka-aineiden kanssa vain mielikuvitus on rajana. Teemaviikot antavat mahdollisuuden kokeilla myös harvoin tarjolla olevia makuelämyksiä, kuten esimerkiksi turskan kieltä tai poskea.

– Nyt olemme ottaneet mukaan myös enemmän poroa. Jäämeren suolaiset raaka-aineet täydentävät hienosti Lapin makeaa makumaailmaa. Tällaiset pohjoisen ruokakulttuureja yhdistelevät teemat sopivat Lapland Hotelsin ruokafilosofiaan kuin nakutettu, Mäntykangas summaa.

Teemaviikoissa mukana olevien kaupunkihotellien Staycation-paketit tarjoavat myös Jäämeren herkkuja niihin sisältyvillä illallisella ja aamiaisella 19.10.–5.11.2022.

Lapland Hotels Oulu