Kangasalan parhaat ravintolat löytyvät näpsäkästi aivan kaupungin keskustasta. Visit Kangasala järjesti vuonna 2021 ravintolaviikotkin. Kangasalan voisi nimetä Pirkanmaan pikkukaupungeista parhaiten ravintolakulttuuriin panostavaksi. Kangasala on hieno lähilomakohde.

HUOM! TÄMÄ ARTIKKELI TÄYDENTYY (Viimeinen päivitys 25.1.2023)

HUOMIOITA: Ravintolakaupunkina Kangasala on leppoisa. Kesällä lähes jokaisella ravintolalla on viihtyisä kesäterassi sekä vaivaton parkkeerausmahdollisuus autoileville asiakkaille. Kangasalle on myös vaivatonta pyrähtää Nyssellä Tampereen keskustasta.

Kangasalan erikoisuus on afganistanilainen ravintola Aryana. Kuvaaja Tiia Ennala, Visit Kangasala
Kangasalan erikoisuus on afganistanilainen ravintola Aryana. Kuvaaja Tiia Ennala, Visit Kangasala

Kangasalla on lähiraaka-aineita suosivia, uudehkoja ravintoloita, kuten Trattoria Pazzi sekä Kulttuuriravintola Jalmari ja Kirkkoharjun kahvila. Nämä täydentävät ja kehittävät hienosti osaltaan kaupungin ravintolatarjontaa, jossa klassikkoravintola Paakari on viitoittanut tietä lähiraaka-aineiden hienossa hyödyntämisessä.

Kangasalan paras ravintola on todellisuudessa se, joka sopii parhaiten omaan tarkoitukseesi. Ravintoloita ei olla laitettu erityiseen järjestykseen keskenään. Ehdotathan, jos listauksesta puuttuu jokin erityisen hyvä ravintola Kangasalla?

Poimintoja Kangasalan ravintoloiden paikallisista mauista

Itsenäisyyspäivä Ravintola Trattoria Pazzi Kangasalla
Ravintola Kangasala: Trattoria Pazzi Kangasalla. Kuva: Pazzi

Yksi Kangasalan uusimmista ravintoloista on keskustaan kesällä 2021 avattu Trattoria Pazzi, joka on laadukas italialainen ravintola. Ravintola käyttää annoksissaan paikallisia raaka-aineita. Esimerkiksi ravintolaviikoilla tarjolla oli kermainen pekonipasta, jossa käytetty luomukananmuna oli Sarkalan tilalta ja basilika Oksasen tilalta. Kasvisvaihtoehdossa maistuivat kuivatut suppilovahverot.

Avoinna 
ma 11–21, ti 11–21, ke 11–21, to 11–21, pe 11-22, la 12-22, su 12-21

VARAA PÖYTÄ

Ravintola Paakari. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Kangasalan paras ravintola on ravintola-alan ammattilaisten mielipiteisiin luotettaessa valtakunnallisestikin tunnettu Paakari, joka on löytänyt tiensä myös Suomen 50 parasta ravintolaa -listoille. Maalaisranskalainen ruoka valmistetaan klassiseen tyyliin ja palvelu on huomioivaa. Kalaruokiin erikoistuneen ja laadukkaisiin paikallisiin raaka-aineisiin luottavan Paakarin lounaalla nautitaan aina myös kalaa, jota saadaan paikallisilta kalastajilta. Paakarilla on suojaisa sisäpihaterassi järven rannalla. Tosin terassilta ei ole näkyvyyttä järvelle.

Avoinna 
ti-to 11-14, pe 11-20, la klo 13-18

Kangasalan erikoisuus on afganistanilainen ravintola Aryana. Kuvaaja Tiia Ennala, Visit Kangasala

Afganistanilainen ravintola Aryana osallistui tapahtumaan suositulla kasvisruoka-annoksellaan: tarkari-kasvispihviannoksessa maistuviat appelsiini, minttu ja curry.

Visit Kangasalan Laura Pekkala vinkkaakin tutustumaan talon kasvisruoka-annoksiin, joita tullaan herkuttelemaan pidemmänkin matkan takaa. Vegeannoksia on ollut suunnittelemassa ruokatoimittaja, televisiokokki ja kasvisruokavirtuoosi Maija Silvennoinen.

Avoinna 
ma-pe 10-22, pe 10-24, la 12-24, su 12-19

4Kulttuuriravintola Jalmari

Kulttuuriravintola Jalmari, Kangasala, Kuva: Tiia Ennala, Visit Kangasala

Kulttuuriravintola Jalmari on Kangasala-talosta löytyvä ravintolauutuus. Burgerannoskuva on Kangasalan ravintolaviikon annos. Jalmari viimeistelee onnistuneen konserttielämyksen huolehtien myös muun muassa kulttuuritalon väliaikatarjoiluista. Kangasala talo on täynnä taidetta ja kulttuuritapahtumia sekä on hienoa arkkitehtuuria. Kangasala-talo on palkittu vuoden 2015 betonirakenteena taitavasta ja vaativasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä laadukkaasta toteutuksesta.

Avoinna
ke–to 11–17 (tapahtumailtoina 19 tai 23)
pe–la 11–23

 

Kangasalan Ravintola Pepper on rento ja mutkaton ruokapaikka sekä ystäväporukoiden baari, joka panostaa ruokaan ja etenkin yhdessä koko perheen kanssa aterioimiseen. Pepper on perheomisteinen pikkuketju Pirkanmaalla. Pepper-ravintolan löydät myös Ylöjärveltä ja Nokialta.

Pepper on rento ravintola Kangasalla

Avoinna 
ma-to 11-21, pe 11-22, la 12-22, su 12-20

Pöytävaraus: TableOnline.fi
Vehoniemen näkötorni Kangasalla
Vehoniemen Automuseo löytyy Pirkanmaan kauneimman näkötornin ääreltä Kangasalta. Kuva: Kohokohdat.fi

Vehoniemen Automuseo on tunnettu munkeistaan, ja nyt myös peremeceistään. Näissä turkkilaistaustaisissa piiraissa on ohut ja rapsakka kuori sekä tukevasti maustettu lihaseos. Alusta alkaen Vehoniemellä valmistetusta ”pärästä” on saatavilla myös kasvisversio.

Avoinna 
päivittäin klo 10-17

Kangasalan Kirkkoharjun kahvila
Kirkkoharjun kahvila tarjoilee munkkirinkeleitä ja paljon muutakin  aivan nökötornin vierestä. Kuva Kohokohdat.fi

Kirkkoharjun kahvila toimii ympäri vuoden aivan Kangasalan keskustassa kirkkoharjun huipulla ja se on Kangasalan vastine Pyynikin munkkikahvilalle. Maistuvien munkkien lisäksi asiakkaiden suosikkiannoksia ovat itseleivotut leivokset. Kokeile vaikkapa perinteisellä reseptillä leivottua porkkanakakkua tai  Oreo-veriappelsiinikakkua. Kahvilassa voi nautiskella myös keittolounaan. Kahvilassa on paljon tapahtumia ja harjulla kulkee upeiden maisemien keskellä lenkkeily- ja latuverkosto Tampereen Kauppiin asti.

Avoinna 
ti-la 11-19, su 10-16

8Lisää ravintoloita ja kahviloita Kangasalla

Gino’s ravintola, Kahvila Novellia, Kirkkoharjun kahvila, Konditoria ja Ravintola Paakari, Linkosuo Mannakorven kahvila, Lounaskahvila Zerafiina, Lounaskievari, Pancho Villa, Pepper Bar & Restaurant, Ravintola Aryana, Kahvila Wanhat Autot, Kulttuuriravintola Jalmari, Trattoria Pazzi, Nattarin pizzakebab, Sahalahden KrouviVehoniemen Automuseon kahvila.

TOIMITUKSEN VINKKI! Muuta tekemistä Kangasalla: kirpputorikierros, näkötornit, luontokohteet ja Kangasalo-talon tapahtumat

 

Kangasala matkakohteena

Lue lisää visitkangasala.fi


Kangasala, useita tapahtumapaikkoja
Kangasala on tunnettu upeista näköaloistaan. Tässä Vehoniemen näkötorni, jonka munkit kilpailevat samassa sarjassa saman harjujonon huipulla sijaitsevan Pyynikinharjun näkötornin kanssa. Kuva: Kohokohdat.fi

Kangasalle on myös helppo mennä nyssellä

Busseilla 40 ja 42 Tampereelta

Kangasalle on hyvät bussiyhteydet Tampereelta. Linjat 40, 40A, 40B ja 40C kulkevat suoraan Tampereen Keskustorilta Kangasalan keskustaan aikaisesta aamusta myöhäisiltaan. Linja 42 ajaa Lahdentien reittiä. Myös raitiovaunu 1 vaihdolla bussilinjaan 41 tuo Kangasalan keskustaan. Tarkistathan bussiyhteydet Nyssen omilta sivuilta.