Viini ja Ruoka -tapahtuma tuo Messukeskukseen Helsinkiin tulevana viikonloppuna ajankohtaisia puheenvuoroja sekä satoja viinejä ja kymmeniä ruoka-annoksia maisteltavaksi.

Sommelier Samuil Angelov, Kuvaaja: Liisa Takala

Atria-näytöskeittiölavalla esiintyvät muun muassa Pipsa HurmerintaMeri-Tuuli VäntsiTeresa Välimäki sekä ravintola Murun Henri Alén ja Samuil Angelov, jotka tarjoilevat vinkkejä yksinkertaisiin mutta maukkaisiin kotiruokiin, ohjeita elämän erilaisiin herkkuhetkiin ja neuvoja ruoan ja viinin yhdistämiseen. Kalamies ja kokki Janne Rautio esittelee puolestaan ekologisia ja terveellisiä villikala- ja kirjailija Tara Lange vihermehureseptejä.

Tapahtuman tastingeissä maistellaan viinejä eri teemoilla. Esillä ovat muun muassa uusiseelantilaiset viinit ja kanadalaiset kuohuviinit, Saksan klassiset rypäleet, Navarran puna- ja roseeviinit sekä Pohjois-Rhonen syrah’t.

Lauantaina 27.10. järjestetään rypäleenpoljennan SM-finaali, jossa kisailevat viime vuoden voittajapari Riku Rantala ja Tuomas “Tunna” Milonoff, pastori ja kirjailija Jaakko Heinimäki, kokit Kari Aihinen ja Linnea Vihonen sekä Viini-lehdessä syksyllä järjestetyn yleisökilpailun voittajapari.

Tapahtuma on avoinna to klo 12–20, pe–la klo 10–20 ja su klo 10–18.

Viini ja Ruoka on Suomen suurin ruoka-, viini- ja kulttuuritapahtuma, joka järjestetään samanaikaisesti Helsingin Kirjamessujen kanssa Messukeskuksessa Helsingissä 25. ̶ 28.10.2018. Viini ja Ruoka –tapahtuma on K-18, alaikäiset pääsevät messuille vain huoltajan seurassa. Avoinna torstaina klo 12 ̶ 20, perjantaina ja lauantaina klo 10 ̶ 20 ja sunnuntaina 10 ̶ 18. Tapahtuman järjestävät Viinilehti Oy ja Messukeskus.

 

Tapahtuma


Viini ja Ruoka -tapahtuma

 Päivä: to 25.10. – su 28.10.
 Aika: 
 Hintaluokka: 
 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Helsingin Messukeskus
 Messuaukio 1
Helsinki

Messuaukio 1
Helsinki
 Hotellit läheisyydessä