Suomijazzin kansainvälisesti arvostetuimpiin nykytekijöihin kuuluvan Tuomarilan triossa mukana ovat ECM-levymerkin artisteihin kuuluva norjalaisbasisti Mats Eilertsen ja mm. Oddarrang-yhtyeestään tunnettu rumpali Olavi Louhivuori.

Helsinki Jazzin jaZZanti-konserttisarjan syksyn ohjelma on monipuolinen ja mielenkiintoinen. Torstaina 17.9. Ravintola Laulumiehien lavalle nousee Alexi Tuomarila trio.

Jazz-Emmalla vuonna 2020 palkitun Alexi Tuomarilan pohjoismainen trio on toiminut jo 15 vuotta, ja pitkä historia kuuluukin trion soitosta: Tuomarilan trio on muokkautunut vuosien varrella yhdessä sykkiväksi yksiköksi.

Trion viimeisin brittiläiselle Edition Records:lle levytetty Sphere on saanut erinomaista kansainvälistä tunnustusta: mm. arvostettu BBC Music Magazine valitsi albumin kuukauden jazz levyksi (07/19) ja antoi levylle täydet viisi tähteä.

Alexi Tuomarila Triossa soittavat myös Suomen jazzhuippuihin lukeutuvat rumpali Olavi Louhivuori ja basisti Eero Tikkanen.

Trion musiikissa korostuu melodisesti ja rytmisesti voimakkaat sävellykset ja trion lähes telepaattinen yhteys. Tämä musiikki on täynnä emotionaalista ja melankolista lämpöä, joka on tasapainotettu robustilla rytminkäytöllä ja vapaalla improvisoinnilla.

 

Tapahtuma


Alexi Tuomarila trio

 Päivä: to 17.9.
 Aika: 19:00
 Hintaluokka: 18 

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Ravintola Laulumiehet
 Hietaniemenkatu 2
Helsinki

Hietaniemenkatu 2
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Töölö