Paikallista ja ranskalaista ruokaperinnettä yhdistelevä maailmanlaajuinen Good France -tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa 21. maaliskuuta 2017.

Mukana olevat helsinkiläisravintolat

Ravintola Smyg

Good France -tapahtumaan helsingissä osallistuvat tänä vuonna Carelia, Emo, Kosmos, La Maison, Lyon, Passio, Regina ja Smyg.

Suomesta mukana on tänä vuonna 16 ravintolaa kahdeksalla paikkakunnalla.
Tiistaina 21. maaliskuuta vietetään gastronomian juhlaa, kun 2000 ravintolaa viidellä eri mantereella osallistuu Good France -tapahtumaan. Tapahtuman tarkoituksena on, että ravintolat ympäri maailmaa tarjoavat asiakkailleen yhden illan ajan menua, jossa ranskalaiset vaikutteet yhdistyvät paikalliseen ruokaan.

Kolmatta kertaa järjestettävään tapahtumaan osallistuu tällä kertaa peräti 16 suomalaista ravintolaa kahdeksalla eri paikkakunnalla. Kaikki mukaan päässeet ravintolat on valinnut kansainvälisistä kokeista koostuva, Alain Ducassen johtama komitea, jonka tehtävä on varmistaa tapahtuman aikana tarjottavien menujen laatu.

Muissa kaupungeissa Good France -tapahtumaan osallistuvat Teatteriravintola Joensuussa, Pöllöwaari Jyväskylässä, Ravintola Musta Lammas Kuopiossa, Ravintola Roux Lahdessa, Ravintola Uleåborg 1881 Oulussa, 4vuodenaikaa ja Gastropub Tuulensuu Tampereella ja Gustav Wasa Vaasassa.

Jokainen tapahtumaan osallistuva ravintola keittiömestareineen on luonut maaliskuun Good France -illallista varten omannäköisensä ranskalais-suomalaisen menun, ja tarjolla on myös siihen sopivia ranskalaisia viinejä.

Vuodesta 2015 vuosittain järjestetty tapahtuma lainaa Auguste Escoffier’n ideaa vuodelta 1912 saman menun tarjoamisesta samaan aikaan useissa eri maiden kaupungeissa suurelle määrälle ruokailijoita. Tapahtuman taustalla on myös se, että ranskalainen ateria on kirjattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 2010.

 

Tapahtuma


TI 21.3. | Good France – Syö ateria UNESCOn maailmanperintöä

Päivä: ti 21.03.2017
Aika: Koko päivä
Hintaluokka: Menu
Tapahtuman kotisivut: https://www.facebook.com/events/1855244934688192