RSO Klassisen musiikin konsertit Helsingissä

Viime viikolla alkoi RSO:n ja uuden ylikapellimestarin Nicholas Collonin yhteinen matka. Luodakseen laajempia kaaria, uusi Collon nostaa kausittain esiin kolme teemasäveltäjää, yhden historiasta ja kaksi ajastamme.

Tänään käynnistyy Stravinsky-kausi. Renard, 2500 Sveitsin frangista sävelletty burleski, on näyttämöteos baletin ja oopperan välimaastosta. Baletti Tulilintu oli Stravinskyn kansainvälinen läpimurtoteos ja alku yhteistyölle Pariisin venäläisen balettiryhmän kanssa. Viulukonsertto vuodelta 1931 edustaa Stravinskyn myöhempää uusklassista kautta. Sen tulkitsee nykymusiikin tulkkina tunnettu, ilmiömäinen Leila Josefowicz.

Suurten klassis-romanttisten mestariteosten ohella RSO:n ohjelmisto sisältää runsaasti nykymusiikkia ja orkesteri kantaesittää vuosittain useita Yleisradion tilausteoksia.

Radion sinfoniaorkesteri (RSO) on Yleisradion orkesteri, jonka tehtävänä on tuottaa ja edistää suomalaista musiikkikulttuuria. Orkesterin ylikapellimestari on syyskaudesta 2021 Nicholas Collon.

RSO konsertoi Musiikkitalossa. Konsertit lähetetään suorina lähetyksinä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä taltiointeina Yle Teemalla ja Yle TV1:ssä.Kotimaan konserttitoiminnan ohella RSO tekee säännöllisesti konserttikiertueita ympäri maailmaa.

Tapahtuma


RSO: Nicholas Collonin ylikapellimestarikauden avajaiskonsertti

 Päivä: pe 17.9.
 Aika: 19:00
 Hintaluokka: Useita hintoja  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Musiikkitalo
Musiikkitalo
 Mannerheimintie 13 A
Helsinki

Mannerheimintie 13 A
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Etu-Töölö


Liput Musiikkitalon tapahtumiin