Nicholas Collon, kapellimestari François Leleux, oboe

Benjamin Britten: Four Sea Interludes op. 33a Richard Strauss: Oboekonsertto D-duuri op. AV144 Aaron Copland: Appalakkien kevät Igor Stravinsky: Symphony in Three Movements

Maisemia ja mielentiloja – illan kaikki teokset ovat syntyneet 1945. Benjamin Brittenin neljä kappaletta ovat välisoittoja oopperasta Peter Grimes ja Coplandin Appalakkien kevät vie nimensä puolesta Yhdysvaltojen itärannikolle. Igor Straviskyn sinfonia ja Richard Straussin oboekonsertto kantaesitettiin samana vuonna 1946. Stravinsky kutsui teostaan sotasinfoniaksi, Straussille toiveen konsertosta esitti amerikkalainen tiedustelusotilas. Oboisti François Leleux’lle konsertti on debyytti RSO:ssa. RSO Klassisen musiikin konsertit Helsingissä

Syksyllä 2021 alkoi RSO:n ja uuden ylikapellimestarin Nicholas Collonin yhteinen matka

Radion sinfoniaorkesteri (RSO) on Yleisradion orkesteri, jonka tehtävänä on tuottaa ja edistää suomalaista musiikkikulttuuria. Orkesterin ylikapellimestari on syyskaudesta 2021 Nicholas Collon.

RSO konsertoi Musiikkitalossa. Konsertit lähetetään suorina lähetyksinä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä taltiointeina Yle Teemalla ja Yle TV1:ssä.Kotimaan konserttitoiminnan ohella RSO tekee säännöllisesti konserttikiertueita ympäri maailmaa.

Suurten klassis-romanttisten mestariteosten ohella RSO:n ohjelmisto sisältää runsaasti nykymusiikkia ja orkesteri kantaesittää vuosittain useita Yleisradion tilausteoksia.

Tapahtuma


RSO: Nicholas Collon & François Leleux

 Päivä: ke 1.12.
 Aika: 19:00
 Hintaluokka: Useita hintoja  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Musiikkitalo
Musiikkitalo
 Mannerheimintie 13 A
Helsinki

Mannerheimintie 13 A
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Etu-Töölö


Liput Musiikkitalon tapahtumiin