Rex Fest tuo neljänä marraskuun maanantaina uusinta mediataidetta Bio Rexin valkokankaalle. Amos Rexin ja mediataiteen keskus AV-arkin yhteistyönä syntyneeseen tapahtumaan sisältyy kuratoituja näytöksiä, live cinema -esityksiä ja kinokonsertti.

Festivaalin ohjelmistossa nähdään uusia, viime vuosien aikana toteutettuja teoksia, joista muodostuu läpileikkaus suomalaiseen mediataiteeseen tässä ja nyt.

Sasha Huber & Petri Saarikko, Rohdot – Rongoã, 2016

Jokainen festivaali-ilta muodostaa oman temaattisen kokonaisuutensa. Illat alkavat noin tunnin mittaisella usean elokuvan näytöksellä ja loppuvat live cinema -esitykseen Bio Rexin estradilla. Valta ja vastarinta -näytöksen teokset kommentoivat maailman nykytilaa ja sen yhteyttä historiaan.

Unet ja aika on kokonaisuus, joka vie katsojan unenomaiseen, jopa maagiseen maailmaan, jossa meidän käsityksemme ajasta kyseenalaistetaan. Värit ja rajattuo valkokankaalle eri sävyjä ja tekstuureja ja tarkastelee rajojen tunnistamista ja niihin kiinnittymistä. Live-muodossa nähdään Martta Tuomaalan, Sami van Ingenin ja Anton Nikkilän esitykset. Festivaalin ohjelman lopettaa mediataiteilija Timo Wrightin uusien lyhytelokuvien kinokonsertti, jossa orkesteri soittaa elokuvien musiikin. Samana iltana nähdään myös israelilaisen taiteilijan Omer Fastin elokuva 5000 Feet is the Best(2011).

Lippuja kaikkiin näytöksiin voi ostaa ennakkoon Amos Rexin verkkosivuilta sekä museon lippukassoilta. Lipunmyynti päättyy verkossa kunkin näytöksen osalta aina tuntia ennen näytöksen alkua, ja kassoilla 15 minuuttia ennen näytöksen alkua.

Elokuvateatteri Bio Rex on viimeisen viidentoista vuoden aikana toiminut monen elokuvafestivaalin paikkana. Tänä vuonna säännöllinen elokuvatoiminta on palannut ainutlaatuisiin, huolella entisöityihin tiloihin. Uusi festivaali, Rex Fest, soveltuu luontevasti historialliseen Bio Rexiin ja sen lämpiöihin ja tukee Amos Rexin ajatusta taiteidenvälisyydestä ja eri ilmaisumuotojen hedelmällisestä yhdistämisestä.

NÄYTÖKSET

26.11. klo 19:00

Elokuvanäytös: Omer Fast, 5000 Feet is the Best, 2011, 30:00 min

Timo Wright: Kinokonsertti, jossa esiintyy Ex Nihilo Ensemble

Ex Nihilo, 2018, 8:20 min

Embrace, 2017, 4:34 min

Solace, 2017, 13:22 min

Null Statue, 2016, 8:00 min

A Feast with King Midas, 2014, 3:45 min

Event, 2012, 3:47 min

Liput: amosrex.fi/rexfest

 

Tapahtuma


Rex Fest

 Päivä: ma 12.11.
 Aika: 19:00
 Hintaluokka: 10  Amosrex.fi
 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Amos Rex
Amos Rex
 Mannerheimintie 22
Helsinki

Mannerheimintie 22
Helsinki
 Hotellit läheisyydessä Kamppi

RAVINTOLA LÄHEISYYDESSÄ

Más on tapaksien napsintaa, grillin tirinää ja yhdessä illastusta ilman kiirettä mihinkään