Maailma kylässä -festivaali järjestetään Helsingissä suvilahdessa toukokuussa 27.–28.5.2023. Maailma kylässä on julkaissut koko musiikkiohjelmistonsa.

Ilmaisfestivaalin teemana on Muutosvoima. Musiikin muutosvoimasta kertovat esimerkiksi israelilaispersialainen laulaja Liraz sekä ukrainalaiskanadalainen Balaklava Blues. Kotimaisia kärkinimiä ovat Von Hertzen BrothersJesse Markin, Yeboyah, Ilta ja Megasakki.

maailma-kylassa-festivaali-Balaklava Blues
Ukrainalaiskanadalainen Balaklava Blues esiintyy Maailma kylässä -festivaaleilla 2023.

– Festivaalilla voi kokea elämyksiä, perehtyä yhteiskunnallisiin aiheisiin sekä tietysti nauttia hyvästä musiikista, ruuasta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Haluamme kannustaa yksilöitä ja yhteisöjä toimimaan muutosvoimana kestävän kehityksen, yhdenvertaisuuden ja vapaan kansalaisyhteiskunnan puolesta maailmassa, jossa eriarvoistuminen ja epäoikeudenmukaisuus kasvavat, kertoo festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi.

Kotimaisia artisteja räpistä R&B:hen ja progesta poppiin

Jesse Markin esiintyy Maailma kylässä -festivaaleilla 2023.

Festivaalilla esiintyvät myös valloittavista esiintymisistään tunnettu laulaja-lauluntekijä Jesse Markin, naisten oikeuksiin ja rasismiin kantaaottava rap-artisti Yeboyah sekä progressiivista rockia psykedeelisin vivahtein soittava Von Hertzen Brothers, joka tuoreimmalla vuonna 2022 julkaistulla Red Alert in the Blue Forest -albumillaan ottaa kantaa luonnon ja vanhojen metsien suojelun puolesta.

Vuoden lastenmusiikki -palkinnon 2023 Emma-gaalassa voittanut Megasakki tarjoilee kuulijoilleen rytmimusiikkia sekä tarttuvia sanoituksia. Taitavana tulkitsijana tunnettu laulaja-lauluntekijä Ilta haluaa antaa kuulijoilleen sen, mitä musiikki on hänelle antanut: väylän käsitellä elämän iloja ja suruja. Ilta on mukana myös Fida Internationalin tuottamassa keskusteluohjelmassa Lapsiavioliitot voidaan estää – unelmilla on väliä.

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kymmeniä tuhansia ihmisiä ja satoja organisaatioita keräävä kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 27.–28.5.2023 Helsingin Suvilahdessa teemalla Muutosvoima! Pääjärjestäjä on Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry, joka on noin 270 kehitysjärjestön kattojärjestö. Fingo ja sen jäsenjärjestöt tekevät työtä, jotta elämä olisi reilumpaa − ihan kaikkialla. Pääyhteistyökumppaneita ovat ulkoministeriö ja Maailman Kuvalehti.

Tapahtumat > Festivaalit


Maailma kylässä -festivaali 2023

 la 27.5. – su 28.5.
 Hintaluokka: vapaa pääsy 
 Tapahtuma verkossa

ESIINTYJÄT 2023: Liraz, Balaklava, Von Hertzen Brothers, Jesse Markin, Yeboyah, Ilta ja Megasakki +…

Tapahtumapaikka