Graniittilinna on pihviravintola Helsingissä, joka valmistaa annoksensa puuhiiligrillissä. Kuva: Toni Honko, Lifestyle Media OyGraniittilinnalla on pitkä historia, josta ammentaa tarinoita – ja ideoita annoksiin. Ravintolan ruokateemojen yhteydessä raotetaankin löyhästi ovea myös talon värikkääseen historiaan. 

Ravintolatila on ollut mm. asevarastona ja jumppasalina, välillä tyhjilläänkin. Tilaa on käytetty myös nyrkkeilysalina, jossa on askaroinut ansioituneita nyrkkeilijöitä. Jyryn ja Tarmon voimailusalin tunnetuimpia kasvatteja oli nyrkkeilijä Gunnar Bärlund, jonka patsas löytyy Paavalinkirkon puistosta. Kyseinen nyrkkisankari teemoittaa Graniittilinnan hirvipitoista menua.

Graniittilinnan sesongin huippuraaka-aineita hyödyntävä keittiö on nykyisin erikoistunut liharuokiin. Meripaviljongin avattua Graniittilinna uudistui ja keittiöön hommattiin aito puuhiiligrilli. Suomalaisuus ja lähituottajilta hankitut raaka-aineet jatkavat edelleen ravintolan punaisena lankana, mutta nykyisin ravintolaa voi kuvailla pihviravintolaksi.

Graniittilinnan keittiomestari
Keittiömestari Mikael von Lüüders esittelee hirvi tounedos -annoksen, jossa on pekoniin käärittyä hirvenseläkettä, metsäsienirisottoa, uunitomaattia ja portviinikastiketta.

Menukokonaisuuden kaikki annokset käyvät läpi hiiligrillin ja hirvenfilee on sen ylivoimainen tähti. Arvokkain raaka-aine pääannokseen panostamalla menun hinta on saatu mukavalle tasolle.

Graniittilinnan hirviKeittiötoimenjohtaja Marko Helenius itse kuvailee hirven riistanmakua miedoksi ja lihaa vähärasvaiseksi, todella mureaksi ja suussasulavaksi. Koska hirvenlihan saatavuus on rajallinen, on kyseinen sarvipää kauden raaka-aineena arvokas.

Nyrkkeilijän menu 39,90€
Myynnissä 14.11. saakka

TALON BRUSCHETTA
puuhiiligrillattua talon leipää, buffalomozzarellaa, tuoretomaattisalsaa ja pähkinäpestoa

PUUHIILIGRILLATTU HIRVI TOURNEDOS
pekoniin käärittyä hirvenseläkettä, metsäsienirisottoa, uunitomaattia ja portviinikastiketta

UUNIBANAANIA
puuhiiligrillissä paistettua banaania, tervasiirappia ja vaniljajäätelöäPihvimeininkiä asiakkaiden toiveiden mukaan

Graniittilinnan ruokatuotteen suunnittelussa on aina lähtökohtana se, mitä asiakkaat haluavat. Ravintolan hiiligrillistä valmistuu suosikkiannoksia, kuten pippuripihviä kunnon pippurikastikkeella.

– Ihan kunnon pippurikastike, jossa tuntee pippurin maun, kunnon poltteen ja sitä seuraavan makeuden, keittiömestari Mikael von Lüüders kuvailee. Mies suosittelee myös kokeilemaan myös toista suosikkiannosta, poroa, jota on ravintolassa aina tarjolla.