Mechelininkadun Bar Favelassa soi taas tiistaina jazz, kun töölöläissaksofonisti Mikko Innanen muusikkoystävineen valtaa baarin luoteisnurkan. Favela on myös loistava gastrobaari, jossa voi nautiskella ilmapiiristä hyvin valmistetun ruoan äärellä.

Favelassa soi jazz kerran kuukaudessa. Ensimmäinen tiistaijazzsarja käynnistyi pian sen jälkeen 2015, kun Suomen kuuluisimpiin kuuluva saksofonisti löysi värikkään baarin.

– Itsekin pitkäaikaisena etu-töölöläisenä koin, että kaupunginosa kaipaa piristystä. Kun Bar Favela avasi ovensa, tuli siitä nopeasti kantapaikkani. Siellä on rento ja viihtyisä tunnelma, mukava henkilökunta, sopivan vaihteleva asiakaskunta sekä hyvät ja edulliset ruoat ja juomat. Pian syntyi ajatus, että tämä tila ja tunnelma olisivat juuri sopivia akustisen jazzmusiikin esittämiselle, Innanen kertoo.

Favela tarjoilee pikkukeittiöstään loistavaa streetfoodia.
Tämä annos kuvattu 2016. Toni Honko, Kohokohdat.fi

Kotimaisia pienpanimo-oluita ja streetfoodia

Pian 20-vuotias Favela alkaa olla klassikkoravintolan iässä ja tarjoilee pikkukeittiöstään maukkaita annoksia melko vakiintuneelta listaltaan sekä aina lisäksi jotain ”kausiannoksia”. Juomapuolelta erityismaininnan saa reilu valikoima suomalaisia pienpanimo-oluita ympäri kotimaata.

– Edullista, alusta asti paikan päällä tehtyä streetfoodtyylistä ruokaa, tiivistää Favelan ravintoloitsija Niko Peltomaa.

Vakiolista on nähtävillä https://favela.fi/fun-food/

KEVÄTKAUSI 2023
TI 6.6. Linda Fredriksson saksofonit & Mikko Innanen saksofonit
Kuva: Elina Perttula

Hotelli lähellä Favelaa

[DINE & STAY] Majoitus kahdelle aamiaisella, maisema-altaalla ja kolmen ruokalajin illallinen