[TAPAHTUMA MENNYT]
  TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

Helsinki-Cotonou-jazz
Helsinki-Cotonou Ensemble tuo afrikkalaiset jazzrytmit Korjaamolle. Kuva: Ilona Savola

Etnosoi!n pääohjelmiston jokainen kokoonpano nähdään ensi kertaa Suomessa. Festivaali huipentuu tänä viikonloppuna.

Perjantaina

Perjantaina 7.11. afrikkalaiset rytmit soivat Etnosoi!ssa myös iltaklubilla, kun vauhdilla kansainvälistä mainetta saavuttava suomalais-beniniläinen  Helsinki-Cotonou Ensemble julkaisee toisen levynsä, Fire, Sweat & Pastis Korjaamolla. Villa Karosta, Beninistä alkunsa saanut kahdeksan henkinen yhtye tarjoaa musiikillista ilotulitusta, jossa voodoo-rytmit, jazz ja funk sulautuvat virtuoottisesti yhteen.

Toinen perjantain tärppi on Etnosoi!n yksi odotetuimmista kokoonpanoista. Catrin Finch & Seckou Keita tulee Suomeen 7.11. suoraan Gatesheadistä, jossa se on edellisenä päivänä vastaanottanut Songlines Music Best Cross Cultural Award 2014 -palkinnon. Suomen ensivierailulle Etnosoi!hin saapuva Catrin Finch & Seckou Keita on valloittanut lumoavalla yhteisprojektillaan, jossa duo yhdistää taianomaisesti kaksi vahvaa musiikkiperinnettä sekä soitinta, walesilaisen harpun ja senegalilaisen koran. Lopputuloksena on musiikkia, joka on kirvoittanut ylistäviä arvioita mediassa sekä aiheuttanut haltioituneita yleisöreaktioita ympäri maailmaa.

Perjantain ohjelmisto kokonaisuudessaan

Lauantaina

Joonas Widenius, Kuvaaja: Kimmo Tähtinen.
Joonas Widenius, Kuvaaja: Kimmo Tähtinen.

Lauantaina 8.11. Juttutuvassa leiskuvat jazz ja flamenco-rytmit, kun lavan valtaa Joonas Widenius Trion jokainen muusikko on arvostettu virtuoosi alallaan ja yhdessä lavalla se näkyy ja kuuluu. Trion keulahahmo, Joonas Widenius on yksi Suomen tunnetuimmista flamencokitaristeista.

Savoy-teatteriin saapuu lauantai-iltana Unkarin tämän hetken kiinnostavimpiin ja kansainvälisimpiin yhtyeisiin lukeutuva Söndörgő, joka tekee tekee Suomen ensiesiintymisensä myös Etnosoi!-areenalla. Söndörgő on yhtye, joka on onnistunut luomaan musiikillaan ja lavaesiintymisellään yhtälön, joka voittaa puolelleen niin traditionaalisemmat kansanmusiikkifestivaalit kuin rock-festaritkin. Muun muassa Roskilde-yleisöä viime vuonna villinnyt Söndörgő etsii repertuaariinsa musiikkia usein unohduksiin joutuneesta eteläslaavilaisesta perinteestä, erityisesti serbien ja kroaattien asuinalueilta.

ETNOSOI!-OHJELMISTO 2014

7.11. CATRIN FINCH & SECKOU KEITA (UK/SENEGAL)
Savoy-teatteri

7.11. HELSINKI-COTONOU ENSEMBLE (SUOMI/BENIN)
Kulttuuritehdas Korjaamo

8.11. FINNO-BALKAN VOICES (SUOMI/BULGARIA)
Kansallismuseo

8.11. SÖNDÖRGŐ (UNKARI)
Savoy-teatteri

8.11. JOONAS WIDENIUS TRIO
Juttutupa

9.11. LASTEN ETNOSOI!
Malmitalo

Festivaaliohjelmistossa lisäksi mm. Etnosoi! Kulttuurikeskus Caisassa: 3.11.-15.11.2014 Äidinkieli – Mother Tongue ääni-installaatio, yleisöluentoja ja Etnosoi!-näyttely

Etnosoi! Tampereella tarjoilee mm. Helsinki-Cotonou Ensemblen ja Pekko Käppi & K:H:H:L:n keikat Klubilla 9.11.

KOKO OHJELMISTO: WWW.ETNOSOI.FI

Liput: Savoy-teatteri ja Malmitalo Lippupalvelu, Kuudes linja ja Korjaamo Tiketti