Cirko-festivaali Helsingissä täyttää 10 vuotta.
Cirko-festivaali Helsingissä täyttää 10 vuotta. Kuvassa: La Meute, Kuvaaja: Ben Hoppe

Tänä vuonna jo kymmenettä kertaa järjestettävä Cirko-festivaali pidetään 7.–17. toukokuuta. Festivaalipäivien aikana Helsingissä nähdään ulkomaisia huippuvierailuja ja kotimaisen nykysirkuksen parhaimmistoa.

Vuonna 2014 pohjoismaiden suurimmalla jokavuotisella nykysirkusfestivaalilla oli 6500 kävijää. Ensimmäinen Cirko-festivaali järjestettiin vuonna 2006.

MUISTA MYÖS MAJOITUS! ERIKOISTARJOUS alk. 79 €/2hh/vrk​ Koko vuoden hotelli- ja kylpyläyöt nyt ​tarjouksessa. Myös kesä! ​ Varauskoodi: TRAVEL | Varaa 25.1. asti https://www.scandichotels.fi/tarjoukset

Yksi Cirko-festivaalin isoista kansainvälisistä vierailijoista on ranskalaisryhmä La Meute. Ryhmän nimeä kantava esitys La Meute (suom. lauma) on iskevä, absurdilla huumorilla höystetty akrobatiaspektaakkeli, jossa kuusi miestä kujeilee hengenvaaralla. Hengästyttävällä debyyttiesityksellään katsojia eri puolilla Eurooppaa ihastuttanut nuori ryhmä esiintyy Suomen Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä 15. ja 16. toukokuuta.

Yksi festivaalin kotimaisista uutuuksista on Suomen ensi-iltansa saava Zero Gravity Companyn Toisin Sanoen. Esityksessä ilmaistaan liikkein se, mikä on vaikeaa ilmaista sanoin. Toisin Sanoen on teos tunteista ja tuntemisesta, rakkaudesta ja kivusta. Liikkeen tuottavat neljä esiintyjää välineenään teräsvaijeri. Esitykset ovat 13.–16.5. Stoassa.

Liput La Meuten ja Zero Gravity Companyn esityksiin ovat nyt myynnissä Lippupalvelussa. Festivaalin koko ohjelma julkaistaan kevään aikana. Cirko-festivaalin järjestää Cirko – Uuden sirkuksen keskus.

Kuva: La Meute © Ben Hopper

Tapahtuman kotisivut: http://www.cirko.fi/