Adventure-Rooms

Helsingin Tennispalatsin ovat valloittaneet uuden sukupolven pakohuonepelit.
Adventure Rooms -pakohuoneiden rakentamiseen on haettu mallia Amerikan elämyspuistoista asti.

Elokuvamaiseen seikkailuun
 pelaajansa kuljettavia huoneita on kolme erilaista: Pako Marsista (Out of Mars), Mayan aarre (The Mayan Treasure) ja Salainen metsämökki (The Secret Cabin). Näyttävien ja kekseliäiden pulmien lisäksi huoneiden sisustukseen ja kunkin aiheen lavastukseen on kiinnitetty erityistä huomiota.

”Monipuolisen pelikokemuksen lisäksi leffamainen seikkailu on läsnä näissä peleissä. Uusia huoneita varten kävimme tutustumassa Euroopan hienoimpiin huoneisiin seitsemässä eri maassa. Yhteensä olen tutustunut yli 30 peliin. Voidaan todeta, että Suomessa on nyt Euroopan elämyksellisin pelikokemus. Vain Lontoossa on pelihuoneita, jotka pääsevät lähelle näitä”, kertoo Escape Eventsin toimitusjohtaja Ville Salonen.

”Huoneiden suunnittelu aloitettiin Tennispalatsin toisessa kerroksessa sijaitsevaan tyhjään tilaan, johon koko kompleksi rakennettiin alusta asti seiniä ja lattiaa myöten. Tämä mahdollisti sellaisten pulmien ja sisustuselementtien rakentamisen, jotka eivät olisi mahdollisia valmiissa huoneessa. Mukana on erilaisia äänimaailmoja ja yllätyksiä, joihin ei voi varautua. Toisin kuin aiemmin nähdyissä pakohuonepeleissä, uusissa huoneissa on erittäin paljon mekaniikkaa ja sähkötekniikkaa seinien sisällä”, jatkaa Salonen.

Tennispalatsin pelien takana on yksi alan pioneeriyrityksistä, joka on aloittanut pakohuonebisneksen Tampereella kaksi vuotta sitten. Kyseessä on Suomen suurin alan toimija. Tennispalatsin huoneet mukaan luettuna yhtiöllä on 18 huonetta, joista kuusi on Helsingissä, seitsemän Tampereella, kolme Lahdessa ja kaksi Rovaniemellä. ”Rakennamme ensi vuonna vähintään 12 huonetta lisää, ja suurin osa tulee olemaan näitä toisen sukupolven pakohuoneita”, lisää vielä Salonen kasvuaikeistaan.

Mikä on pakohuonepeli? Alkuperäiseltä nimeltään Room Escape on tosielämän pakopeli, jossa ajan ja paikan taju katoaa ja pelin flow vie mennessään. Pulmien ja arvoitusten täyteiset huoneet odottavat neuvokasta ryhmää ratkaisemaan niiden haasteet. Tarvitaan älykkyyttä, luovuutta ja loogista ajattelukykyä, jotta huoneesta pääsee ulos määräajassa, joka on 60 minuuttia. Room Escape on yksi suosituimmista ajanvietteistä tällä hetkellä ympäri maailman. Useiden kaupunkien Tripadvisor kertoo paikallisen pakohuonepelin olevan kaupungin suosituin nähtävyys ja ajanviete.

Tennispalatsin huoneiden avajaiset perjantaina 28.10.

2016

roomescape.fi

adventurerooms.fi