Viulunsoittaja katolla on yksi Savonlinnan Oopperajuhlien kohokohtia kesällä 2023. Muita oopperoita ovat Taikahuilu, Romeo ja Julia sekä Sevillan parturi.

Oopperajuhlat on samalla myös mainio mahdollisuus toteuttaa road trip Järvi-Suomen parhaimmissa maisemissa sekä upeiden luontokohteiden lisäksi tutustua alueen laadukkaaseen ravintolatarjontaan

Pirkanmaalta järjestetään myös seuramatka Savonlinnan Oopperajuhlille Matkapoikien* järjestämänä. [mainos]

Suosittelemme

 

Savonlinnan Oopperajuhlien juuret vahvasti Savonlinnassa

– Aino Ackté järjesti ensimmäiset Oopperajuhlat Savonlinnan historiallisessa Olavinlinnassa vuonna 1912. Juuremme ovat vahvasti Savonlinnassa, mielemme ja toimintaympäristömme globaali ja kosmopoliitti, kuten Acktékin aikansa suurena oopperatähtenä. 110 vuodessa Oopperajuhlista on tullut suuri tapahtuma ja suomalainen menestystarina. Oopperajuhlien taloudellinen menestys tulevaisuudessa antaa puitteet myös juhlien taiteelliselle menestykselle – ja toisinpäin. Taloutemme perustuu vahvasti lipputuloihin ja eurooppalaisittain poikkeuksellisen matalaan vain reilun 10% julkiseen tukeen, jonka osuuden toivomme tulevaisuudessa kasvavan nykyisestä. On tärkeää etsiä vanhojen ystäviemme rinnalle uusia yleisöjä ja yhteistyökumppaneita niin läheltä kuin etäältä. Haluamme Oopperajuhlien vaikutuspiirin laajenevan niin taiteellisesti kuin toiminnallisesti, ja odotan todella paljon yhteistyötä uuden, kokeneen kaupallisen johtajamme Mikan kanssa, taiteellinen johtaja Ville Matvejeff sanoo.

– Olavinlinnassa järjestettävät juhlat tarjoavat jo nyt uniikin oopperaelämyksen, jossa on kuitenkin vielä paljon saavutettavaa. Lähden nöyrästi ja kunnianhimoisesti yhdessä kollegoiden kanssa rakentamaan tulevaisuutta, Mika Nevalainen sanoo. Tampere-talo Oy:n liiketoimintajohtajana neljä vuotta työskennellyt Nevalainen toimii nykyisin Savonlinnan Oopperajuhlien kaupallisena johtajana.