Innovatiivinen Ravintola Alexander  kunnioittaa sesongin parhaita ja mahdollisimman tuoreita raaka-aineita mahdollisimman läheltä. Ravintola toimii yhteistyössä seudun tuottajien kanssa ja käyttää myös tilan omien kasvihuoneiden ja kasvimaiden tuotteita. Kartanoympäristössä toimiva luksusravintola Alexander toimii Pädasten kartanossa, joka on pieni luksuskartanohotelli.
Innovatiivinen Ravintola Alexander kunnioittaa sesongin parhaita ja mahdollisimman tuoreita raaka-aineita mahdollisimman läheltä. Ravintola toimii yhteistyössä seudun tuottajien kanssa ja käyttää myös tilan omien kasvihuoneiden ja kasvimaiden tuotteita. Kartanoympäristössä toimiva luksusravintola Alexander toimii Pädasten kartanossa, joka on pieni luksuskartanohotelli Muhin saarella. Kuva: Pädaste Manor
viron-parhaat-ravintolat
Ravintola Alexander.

Flavours of Estonia julkisti tänään Viron 50 parhaan ravintolan keskinäisen paremmuusjärjestyksen vuodelle 2013. Neljättä vuotta peräkkäin voiton vei Muhun saarella sijaitsevan Pädasten kartanon ravintola Alexander.

Toiseksi parhaaksi Viron ravintoloista valittiin jo kolmatta kertaa peräkkäin hotelli Telegraafin ravintola Tchaikovsky, joka on myös tallinnalaisravintoloista parhaiten listalla sijoittunut. Kolmanneksi nousi maukasta paikallisruokaa tarjoava Põhjakan kartanon ravintola Keski-Virossa.

Tämän vuoden suurin yllättäjä on tallinnalaisravintola Salt, joka uutena tulokkaana saavutti heti kahdeksannen sijan. Viron 50 parhaan ravintolan paremmuusjärjestykseen voi tutustua osoitteessa www.eestimaitsed.com.

Tänä vuonna ravintoloiden arviointi järjestettiin kahdessa eri osassa. Keväällä virolaiset ravintoloitsijat äänestivät joukostaan 50 parasta ravintolaa, jotka pääsivät listalle. Kesän ja syksyn aikana ravintoloissa vieraili ruokatoimittajia, jotka antoivat ravintoloille arvosanoja 100 pisteen järjestelmässä.

”Kuuden vuoden aikana Viron ravintolat ovat muuttuneet paljon. Myös arvostelun periaatteiden on muututtava ajassa. Uusi pistejärjestelmä on toimivampi, sillä sen avulla voimme seurata ravintoloiden kehitystä ajassa. Aiemmassa, yhden vaiheen arvioinnissa järjestelmällä ei ollut niinkään merkitystä; hyvä ruoka ja juoma, ystävällinen palvelu sekä hupaisa ympäristö huomattiin joka tapauksessa”, projektipäällikkö Aivar Hanson kertoo.

”Ravintoloiden keskinäisessä järjestyksessä on tapahtunut joitakin muutoksia verrattuna viime vuoteen, mutta eniten meitä ilahduttaa huomata, että ravintoloiden yleinen taso on selvästi nousussa. Kokeilimme viime vuonna uutta pistejärjestelmää testiäänestyksessä yhdeksässä ravintolassa. Viime vuoden äänestyksen ja tämän vuoden tulokset ovat vertailukelpoisia. Viime vuonna Alexander sai ruoasta 36 pistettä ja yleisarvosanaksi 90 pistettä 100:sta, ja tänä vuonna tulokset olivat vastaavasti 37 ja 92. Tchaikovskyn ruoka parani 34 pisteestä 36:een ja yleisarvosana 84:sta 90:een. Põhjakan pisteet viime vuonna olivat 30 ja 76, mutta tänä vuonna ravintola sai ruoasta 35 ja yleisarvosanaksi 81”, kertoo Hanson.

Flavours of Estonia on vuonna 2008 aloitettu projekti, joka tukee kulinaaristen taitojen kehitystä ja nostaa esille Viroa hyvän ruoan maana. Viron parhaiden ruokapaikkojen kilpailun yhteistyökumppanina on ranskalainen Baron Philippe De Rothschild -viinitalo.

Lisätietoa: www.flavoursofestonia.com