viking-graceTurusta voi tänä kesänä matkata Ahvenanmaalle Viking Linen uudella laivalla. Viking Grace liikennöi saarelle iltalähdöllä Turusta ja aamulähdön Tukholmasta. Paluumatka Turkuun on iltapäivälähdöllä ja Tukholmaan yölähdöllä.

Ympäristöystävällinen Viking Grace

Viking Grace on maailman ensimmäinen matkustaja-alus, joka käyttää polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua (LNG), jonka ansiosta laivan typpi- ja hiukkaspäästöt vähenevät 85 % ja kasvihuonekaasut 15 %. Herkkä saaristomeri on huomioitu myös muulla tavoin. Hydrodynaamisesti muotoiltu runko minimoi aallonmuodostuksen ja vähentää polttoainekulutusta. Moottoreiden jäähdytysvedellä lämmitetään käyttövesi, uusi äänenvaimennustekniikka tekee aluksesta hiljaisen ja ilmanvaihtojärjestelmä on energiatehokas. Laivan päivittäisessä toiminnassa avainsanoina ovat uusiokäyttö ja resurssien optimointi.
– Suunnittelemme myös laivan tekniikasta ja suunnittelusta kertovia opastettuja kierroksia, kertoo projektiassistentti Jessica Lundqvist Viking Gracelta.
Merimaisemia ja huipputekniikkaa työmatkalla
Viking Gracelle ovat ominaisia suuret maisemaikkunat ja esteettömät meri- ja saaristonäkymät. Laivan yleisten tilojen ennakkoluulottomasta ja modernista suunnittelusta vastaa sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & co. Korkea tekninen taso näkyy niin viihde- kuin kokouspuolella ja tarjoaa alansa huippua valo- ja äänitekniikan, digitaalisten näyttöjen sekä uuden hyttiluokittelun mukaisten hyttien IPTV:n osalta. Joustavalle ja muunneltavalle kokousosastolle mahtuu 500 vierasta.
– Kaksikerroksisessa Club Voguessa nautitaan iltaristeilyillä viihteestä ja tanssista. Päivämatkustajille, jotka haluavat työskennellä häiriöttä, on langaton verkkoyhteys, Jessica Lundqvist sanoo.

Monipuolinen tarjonta koko perheelle

Viking Grace tarjoaa laajan valikoiman ohjelmaa kaikenikäisille matkustajille. Laivalla on tiloja ja tekemistä eri ikäryhmille. Lapsille ja nuorille on uutuuspelejä ja pienemmille lapsiparkki. Spa-osasto tarjoaa useita hoitovaihtoehtoja, lumiluolan ja saaristonäkymät porealtaista. Lisäksi on rock- ja samppanjabaarit ja retrotanssia.
– Laivalla on erityyppisiä ravintoloita ja lähiruokaan erikoistuneita keittiöitä. Uudessa konseptiravintolassa ”Frank’s” voi valita eri keittiöiden antimista, mutta maksaa kaiken yhdellä kortilla, Jessica Lundqvist kertoo.

Lisäksi Viking Gracen 1500-neliömetrinen taxfree-myymälä on maailman suurin ja tarjoaa omat osastot viskeille, oluille ja samppanjoille sekä vaatteille, koruille ja muille tavaroille.
Viking Gracen pituus on 214 metriä, leveys 31,8 metriä ja laivassa on 12 kerrosta. Alukseen mahtuu 2800 matkustajaa ja 1275 kaistametriä ajoneuvoja.

Lue lisää Ahvenanmaasta Viking Linen kotisivuilta: http://www.vikingline.fi/fi/suomi/matkakohteet/ahvenanmaa/