Lippu Ahvenanmaan merenkulkumuseon näyttelytiloihin tarjoaa tuplasti nähtävää, sillä samalla tiketillä voi tutustua sekä merenkulkumuseoon että museolaiva Pommerniin.

Näyttelytiloiltaan kaksinkertaiseksi kasvaneessa museossa on erilaisia asemia, joissa voi tutustua laivatöihin – kiivetä mastoon, lastata kappaletavara-alus, sovittaa pelastusliivejä, pelastuslautassa tai yrittää suoriutua aluksen kiinnittämisestä laituriin simulaattorin avulla.

Jos joku haluaa sukeltaa mielikuvitusmatkalle matkustajalaivan karaokebaariin, sekin onnistuu vaivatta. Museon näyttelytiloissa on istumapaikkoja, jotka on varustettu lukulevyillä, joiden avulla voi syventyä lukemaan lisää merenkulusta.

Aito merisrosvolippu ja pienoismallikokoelma

Aivan kaikki ei ole kuitenkaan uutta: museossa on edelleenkin esillä Viktor Anderssonin upea pienoismallikokoelma, joka on saanut uudet tilat. Myös ainutlaatuinen merirosvolippu on palannut takaisin kotiin entisöitynä ja saanut erityisvalmisteisen vitriinin. Herzogin Cecilien maailmankuulu kapteeninsalonki sekä Helmi-laivan skanssi ovat entisissä tiloissaan ja laivojen keulakuvilla on ansaitut paikkansa seinillä .

Museolaiva Pommern

Vierailu museolaiva Pommernin kannelle tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä ja lisäulottuvuutta museokäynnille.

Hakusanat: Pommern, merirosvolippu, Merenkulkumuseo, Ahvenanmaalla, Ahvenanmaa