Isoimmat dyynit Gotlannissa löytyvä Fårön saarelta.

Monoliitit, hienot vaaleat hiekkarannat dyyneineen ja UNESCOn maailmaperintölistalle valittu Visbyn linnakaupunki tekevät yhdessä Gotlannin aurinkoisesta saaresta erinomaisen lomasaaren Ruotsin itärannikolla. Gotlanti soveltuu hyvin niin lapsiperheille kuin aikuisille keskenään.

Visby on myös erinomainen herkuttelijan keidas.  Gotlannin saarelle on ominaista paikallisesti tuotettu ruoka. Paikallisten raaka-aineiden käyttö on osittain selitettävissä hankalien liikenneyhteyksien takia, mutta gotlantilaiset ovat myös aidosti ylpeitä paikallisista tuotteistaan. Gotlannin saari onkin valittu Ruotsin ruokapääkaupungiksi.

Gotlanti  on tullut tunnetuksi dekkaristien saarena Anna Janssonin, Mari Jugstedin sekä monien muiden kirjailijoiden kautta. Myös lapsiperheille tarjotaan jännitystä keskiaikaviikkojen aikana erilaisten turnajaisten sekä ritarikoulujen myötä. Tietenkin myös Peppi Pitkätossu viihdyttää lapsia ja lapsenmielisiä Kneippbyn elämyspuistossa.

Saarella paras kulkuneuvo on pyörä, jolla voi kokea pienimuotoisen seikkailun monoliitteja ja muita luonnonihmeitä etsiessään. Yksi jännittävimpiä kohteita on Lummelundan vettä virtaavat luolat. Kolme poikaa löysivät vuonna 1928 luolan syvyyksistä hienoja tippukiviä ja fossiileja. Luoliin pääsee nykyisin osallistumalla mieltäkiehtovalle luolaretkelle. Lue lisää: http://www.lummelundagrottan.se