Malta on Tjäreborgin asiakkaiden yksi suosituimmista reittilentokohteista ja Gozon saarta, joka sijaitsee noin puolen tunnin mittaisen lauttamatkan päässä Maltan pääsaarelta, on toivottu pitkään uudeksi kohteeksi. Nyt toiveisiin on vastattu.

Paikalliset matkustavat Gozon saarelle rentoutumaan ja rauhoittumaan Maltan pääsaaren vilkkaammasta elämästä. Gozolla ei ole suuria hotellikomplekseja ja liikennettä on todella vähän. Saarella voi nauttia sen kauniista pienestä pääkaupungista, Victoriasta, pienistä uimapoukamista ja kauniista luonnosta. Gozo on sen verran pieni, että siellä pääsee kätevästi liikkumaan kävellen paikasta toiseen.

– Gozo on vain 16 kilometriä pitkä ja kuusi kilometriä leveä, joten saaren voi ottaa hyvin haltuun kävellen. Kirkkaat vedet ja kauniit maisemat tekevät Gozosta täydellisen lomakohteen, kertoo Tjäreborgin viestintäpäällikkö Joonas Halla

Saaren pääkaupunkia kutsutaan sekä Victoriaksi että Rabatiksi. Se on pieni kaupunki, jossa on kauniita toreja, kirkkoja, monia ravintoloita ja viihtyisiä pieniä kujia. Kun on tutustunut pääkaupunkiin, kannattaa lähteä retkeilemään saaren muihin osiin. Käymisen arvoisia paikkoja ovat muun muassa Cittadella -linnoitus Victorian yläpuolella, muinaiset Ggantija-temppelit sekä Ta’ Pinu -basilika.

Gozoa ympäröi kristallinkirkas ja hohtavan sininen Välimeri. Ramla Bay on Gozon pisin ranta ja se sijaitsee saaren pohjoispuolella. Ympäri saarta on puolisen tusinaa rantaa, joilla voi nauttia kirkkaasta merivedestä, ja jos nämä eivät riitä, voi lähteä veneellä Mgarrin satamasta pienelle Cominon saarelle. Cominon Blue Lagoon on suosittu niin sukeltajien kuin snorklaajien keskuudessa.

Gozolle voi matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla ympäri vuoden. Matkan pituuden voi valita itse. Matkalle voi siis lähteä vain viikonlopuksi tai viikoksi. Lento laskeutuu Maltan kansainväliselle lentokentälle.

Hintaesimerkki

Gozo alk. 465 eur per henkilö 21.-28.5.2018, Hotelli Calypso Gozo, kahden hengen huone aamiaisella (Sis. Lufthansan lennot Maltalle)

Nerja, uusi kohde Aurinkorannikolla

Nerja on viehättävä andalusialainen kaupunki, joka sijaitsee Välimeren rannalla. Sierra Nevadan vuoristo kohoaa kaupungin takana ja Malagaan on matkaa noin viisikymmentä kilometriä. Nerja on Tjäreborgin kuudes matkakohde Costa del Solilla Torremolinoksen, Benalmadenan, Fuengirolan, Marbellan sekä Malagan lisäksi.

Kaupunki sijaitsee Sierra Nevadan ja Välimeren välissä, jossa vallitsee mikroilmasto, joka nostattaa mukavasti lämpötilaa pari astetta. Sen vuoksi Nerjassa voidaan myös viljellä eksoottisia kasveja, kuten avokadoa, papaijaa ja mangoa. Kaupungin tunnetuin maamerkki on Balcon de Europan näköalatasanne, josta on mahtavat näköalat merelle ja rannikon ylle.

Nerjassa on paljon nähtävää ja tekemistä. Kävely kaupungin kaduilla ja kujilla on jo elämys itsessään, ja Nerjan ympäristössä on monia pienempiä ja suurempia retkikohteita. Näistä mielenkiintoisimpia ovat muun muassa Cuevas de Nerja -luolat, kaunis Acueducto del Águila -akvedukti, taiteilijoiden kylä Frigiliana sekä upea Alhambra, joka sijaitsee vain reilun tunnin automatkan päässä Nerjasta.

Nerjaan voi matkustaa Tjäreborgin matkalla reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa. Lento laskeutuu Malagan lentoasemalle. Tjäreborgilla on Nerjassa tarjolla niin perheille kuin aikuisillekin suunnattuja hotellivaihtoehtoja.

Hintaesimerkki

Nerja alk. 425 eur per henkilö 9.-16.1.2018, Hotelli Perla Marina, kahden hengen huone aamiaisella (sis. Norwegianin suorat lennot Malagaan)