Zarillo on tex mex -ruoistaan ja burgereistaan tunnettu tamperelainen perheyritys, joka panostaa laadukkaisiin raaka-aineisiin ja hyödyntää neljässä ravintolassaan paikallisten toimijoiden tuotteita. Uudella listallaan Zarillo haluaa nostaa entistä enemmän esiin tamperelaisia lähituotteita.

Zarillo ravintola Tampere. Kuvaaja Emmi Koski
Zarillo ravintola Tampere. Kuvaaja Emmi Koski

Noin 25 vuotta sitten villin lännen tyyliin Kyttälästä ponnistanut Zarillo on yksi Tampereen vanhimmista burgerpaikoista hampurilaistensa kovasta tasosta tunnetussa kaupungissa.

Uudella listallaan Zarillo haluaa nostaa entistä enemmän esiin tamperelaisia lähituotteita, joiden takaa löytyy sellaisia yrityksiä kuin Tampereen Jäätelötehdas, Poppamies, Elovainio sekä Mattila Bros.

Ravintola hakee inspiraatiota paikallisuudesta ja pyrkii pitkään yhteistyöhön paikallisten kumppaneiden kanssa. Marjo Järviö-Saari Zarilloista suunnittelee ravintolan menun yhteistyössä ravintoloiden keittiötiimien kanssa. Hän pitää isona asiana tiivistynyttä yhteistyötä paikallisten toimijoiden, kuten Poppamiehen kanssa.

– Zarilloon tulee ensimmäisenä ketjuna myyntiin kaikki Poppamies-siipikastikkeet eri voimakkuuksin: medium, hot ja chipotle hot.

On hienoa, että asiakas voi itse tehdä valinnan paikallista ja kotimaista suosimalla. Ravintolalla on myös täysin omavalmisteinen kastikevaihtoehto.

– Uutuutena tulee itse tehty buffalokastike, paljastaa Järviö-Saari kertoen myös perinteisen Texas Pete -kastikkeen edelleen säilyvän Zarillon valikoimassa.

Zarillo on myös siipiravintola. Uudella listalla Texas Pete -kastike saa kilpailijan paikallisväriä tuovista Poppamies-siipikastikkeista. Kuva: Emmi Koski.

Pöytämausteena on jatkossa Poppamiehen habaneroketsuppi. Erilaisilla Poppamiehen chilikastikkeilla voi tuunata burgerinsa kaikissa Zarilloissa.

– Jatkossakin sämpylät ja patonki tulevat Elovainion leipomolta. Lisäksi he valmistavat meille Zarillon gluteenitonta suklaakakkua ja kanaleivässä käytettävän leivän.

–  Tampereen Jäätelötehdas valmistaa meille omaa limoncello-juustokakku-artesaanijäätelöä, joka tarjoillaan itse tehdyn keksicrumblen kera.

Viime aikoina valtakunnallista huomiota saanut Mattila Bros voitti televisioidun Suomalainen Menestysresepti 2023 -kilpailun perisuomalaiseen savustamiseen perustuvalla smokehouse-konseptillaan, jossa yhdistyvät amerikkalainen smokehouse-kulttuuri sekä suomalainen savusaunaperinne.

MIX PLATE 
2 kpl friteerattuja sinihomejuustopalloja, 2 kpl mozzarellatikkuja, 2 kpl sipulirenkaita, Mattila Bros. Texas Smoke & BBQ -makkaraa ja rapeita perunalastuja.

ROMA NORTEN PANNU (L) 
Mausteisia kouruperunoita, Zarillon pulled porkkia, Mattila Bros. Texas Smoke & BBQ -makkaraa, pariloitua tuoretta ananasta, friteerattuja sipulirenkaita, pikkelöityjä kasviksia ja chilimajoneesia.

– Meille tuli pariin annokseen käyttöön savustamalla kypsennetty Mattila Brosin Texas Smoke & BBQ -makkara.

Makkaraa löytyy uudistuneessa tex mex -osiossa  sen lihaisassa Roma Norten pannu -annoksessa, jossa on Texas Smoke & BBQ -makkaran lisäksi Zarillon pulled porkia. Uusina annoksina listalle ponnistavat myös Acapulcon kanaleipä ja Buffalo Chicken.

Zarillo on erityisen tunnettu burgereistaan sekä viikottaisesta Burgertiistaistaan, jolloin kaikkia klassikkoburgereita pääsee nauttimaan alennettuun hintaan.

Klassikkoburgerlistalta löytyy nyt uutuusburger Blue & Bacon, joka hivuttautui tarjontaan jo ennen uuden listan julkaisua. Myös talon Premium Burgerit saivat uutuuksia joukkoonsa, kuten Crunchy Chicken Burgerin ja Low Carb Burgerin.

– Premium Burgereista löytyy nyt useampia uutuuksia. Niistä Low Carb ei sisällä sämpylää eikä ranskalaisia, joten hiilihydraatit on saatu laskettua noin 16 grammaan, valottaa Järviö-Saari.

https://www.zarillo.fi/vastuullisuus

Zarillon Burgertiistai – Uusi ruokalista näkyy myös klassikkoburgereissa