Tampereen tunnetuimpiin tex mex- ja burgerpaikkoihin kuuluva Zarillo uudistui ja tähyilee nyt entistä terävemmin pohjoiseen. Tex mexistä siirryttiin vahvasti western-suuntaan, sillä eteläisen Amerikan fajitakset ja burritot saivat antaa tilaa autenttiselle lännen tunnelmalle.

– Halusimme tuoda ruokaamme enemmän barbeque-fiilistä ja erottautua entistä selvemmin western-ruokaan erikoistuneena ravintolana, kuvailee uudistusta Marjo Järviö-Saari Zarillosta.

Listalla komeilevatkin nyt vahvasti pitkään kypsytetyt BBQ-lihat, kuten ylikypsä naudan chuck roll.

Pitkään kypsytetty chuck roll kotimaisesta naudasta suuressa roolissa

Zarillossa kannattaa maistaa pitkään kypsytettyä kotimaista naudanlihaa, jota hyödynnetään eri muodossa erityisesti listan Western-osion annoksissa.

Annoskimarassa suuressa roolissa oleva chuck roll on talon ehdottomia erikoisuuksia. Kyseessä on naudanlihan leikkaus, joka sijaitsee naudan etuosassa, kaulan ja olkapään välissä. Se on erityisen maukkaana tunnettua marmoroitunutta ja mehevää lihaa.

Pihviosastolla ylikypsään naudan chuck rolliin pääsee tutustumaan valitsemalla Chimichurri Beef -annoksen, josta löytyy lihan kaverina chimichurrikastiketta, talon BBQ-kastiketta ja pariloitua tuoretta ananasta.

Kuumalla pannulla tarjottava Roma Norte Pan tarjoilee paitsi chuck rollia, myös muita Zarillon uusia makuja monipuolisesti. Lautaselta löytyy BBQ-kastikkeella siveltyä ylikypsää naudan chuck rollia, paneroitua broileria, savupaprikaperunoita, pariloitua tuoretta ananasta, olutpaneroituja sipulirenkaita ja pikkelöityjä kasviksia. Dipin voi annokseen valita itse.

Roma Norte Pan. Kuva: Emmi Koski

Zarillon parhaat burgerit löytyvät Premium Burger -osastoa selailemalla. Valikoiman lihaisa uutuus Alamo Beef Burger on tuhti burger, jonka valitsemalla pääsee haukkaamaan kiinni yllä mainittuun ylikypsään naudan chuck rolliin, savujuustoon, chilikurkkuun, pikkelöityihin kasviksiin, olutpaneroituihin sipulirenkaisiin sekä talon omaan BBQ- sekä bearnaisekastikkeeseen.

Paneroitu broiler uutuutena klassikkoburgereissa – vaihtoehtoja myös vegaaneille

CURRY CHICKEN BURGER (L)13,00 €Paneroitua broileria, pariloitua ananasta, jäävuorisalaattia ja sweet currymajoneesia.
CURRY CHICKEN BURGER (L)13,00 €
Paneroitua broileria, pariloitua ananasta, jäävuorisalaattia ja sweet currymajoneesia.

Myös kotimainen broileri on isossa roolissa uusissa annoksissa. Broilerin rintafileetä löytyy uutuusannoksien Chimicurri Chicken -annoksesta ja Curry Chicken -uutuusklassikkoburgerista, jossa taas on mehevää ja rapeaa paistileikettä.

– Ensimmäisen kerran klassikkoburgereista löytyy paneroitua broileria, mainitsee Järviö-Saari.

Perinteisten lihaisien burgerien lisäksi Zarillo tarjoaa vaihtoehdon myös kasvissyöjille sekä vegaaneille: Ole ́s Tastyn pihvin sisälleen kätkevän Vegan Burgerin.

Vegaanisia annoksia pystytään muokkaamaan muistakin listan annoksista. Talon omat kastikkeet ja salaattikastikkeet ovat nimittäin pääosin vegaanisia, joten niitä hyödyntäen on Järviö-Saaren mukaan mahdollista koostaa myös vegaanisia annoksia tarpeiden mukaan.

Myös lisukepuolella on tapahtunut uudistusta.

– Uudet ja krouvimmat perunalisukkeet, kuten itse valmistetut yrttilohkoperunat ja savupaprikaperunat ovat ehdottomasti maistamisen arvoisia, suosittelee Järviö-Saari.

Teksti: Toni Honko, Kohokohdat.fi, kuvat: Emmi Koski

 

LUE MYÖS

25-vuotias Zarillo juhlii – Burgereita ja tex mex -makuja satulassa haukkaillen