Tamperelaisten olohuoneena tunnetun Original Sokos Hotel Ilveksen vuoden kestänyt uudistushanke saatiin maaliin  ja hotelli avasi ovensa vieraille 16.3.2022. Legendaarisen maamerkkihotellin vetonauloja ovat  loistavan sijaintinsa lisäksi täysin uudistuneet tilat, huoneista avautuvat näköalat, monipuolinen allasosasto sekä entistä laajempi ravintolakattaus.

Ravintola Lynx Bar & Cafe
Ravintola Lynx Bar & Cafe ja muut uudistetut ravintolat avataan Ilveksen juurelle 16.3.2022.

Hotelli Ilves avattiin kansallismaisemaan Tammerkosken rannalle vuonna 1986. Se oli avautuessaan Suomen korkein hotelli ja siitä tuli nopeasti yksi maamme suosituimmista hotelleista. Ilveksessä viihtyivät niin suomalaiset kuin kansainvälisetkin vieraat, ja sen ravintoloista muodostui Tampereen ilta- ja yöelämän legendaarinen keskus.

Hotellissa uudistettiin lähes kaikki tilat. Hotellihuoneissa uusittiin pintamateriaalit, kylpyhuoneiden pinnat ja kalusteet, ikkunat ja parvekeovet sekä lämmitys ja jäähdytys. Myös ja vesi- ja viemäriverkosto uudistettiin. Lisäksi sähköjärjestelmiä, valaistusta ja automatiikkaa päivitettiin tähän päivään.

Uudistuksen kokivat niin ikään ravintolat, Ballroom ja hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitsevat saunaosasto ja maisemakabinetti. Hotelliin rakennettiin myös uudet aularavintolatilat.

Yksi näkyvistä muutoksista on uusi kattoterassi, joka on rakennettu Amarillo-ravintolan ja Ukko Nooa -pubin kattotasanteelle. Terassille pääsee sekä sisä- että ulkokautta.

Ilveksen uusi hotellinjohtaja Marco Sylvelin on aloittanut vuoden alussa hotellin puikoissa. Sylvelinillä on pitkä kokemus hotellialan johtotehtävistä, viimeksi Rantasipi Aulangolla ja Nokian Edenissä.

– Hotelli on uudistettu vanhaa kunnioittaen. Esimerkiksi aulassa hissien edustalla olevat kuvioidut messinkipilarit oli ajansaatossa peitetty mutta nyt ne ovat taas alkuperäisessä loistossaan. Myös aulatilan messinkinen katto uudistettiin modernilla tavalla. Ja Ilveksen ylpeys, upea Ballroom on palautettu alkuperäiseen kokoonsa, hotellinjohtaja Sylvelin kertoo.

Keskeinen sijainti, monipuoliset kokoustilat, katolla sijaitseva maisemakabinetti saunoineen ja huoneista avautuvat mahtavat näköalat tekevät Ilveksestä kestosuosikin niin paikallisille kuin kauempaa tuleville vieraille.

– Innostuneena odotan lähestyvää avausta, kun pääsemme tuomaan Ilveksen takaisin paikalleen yhdeksi Suomen suosituimmista hotelleista. Panostamme entistä enemmän laadukkaaseen, helposti lähestyttävään ja rentoon tamperelaiseen palveluun ja vieraanvaraisuuteen. Koen olevani etuoikeutettu päästessäni legendaarisen Ilveksen hienoon tiimiin mukaan, Marco Sylvelin hehkuttaa.

Original Sokos Hotel Ilveksen huoneet ovat nyt varattavissa osoitteessa sokoshotels.fi/ilves.

Original Sokos Hotel Ilves

336 huonetta

5 ravintolaa

11 kokoustilaa

Maisemakabinetti + sauna hotellin 19. kerroksessa

400 m2 Ballroom

Rakennusvuosi: 1986

Arkkitehti: Maunu Kitunen