Tampereen uutuuskahvilat - Fazer
Uudessa Fazer Café Tampereen miljöössä yhdistyvät art deco ja moderni ilme ainutlaatuisessa ympäristössä.

Fazerin kahvila Tampereella

Fazerin kahvila TampereellaTampereen uutuuskahvilat on viime aikoina avattu aivan ydinkeskustan hienoimmille kulmille. Nyt kahvila perinne palautui Tempon taloon Tammerkosken sillan kupeessa lähes puolen vuosisadan tauon jälkeen.

Fazerin kahvila Tampereella

LakkamokkaleivosToukokuun lopussa Tampereen ydinkeskustaan Hämeensillan kupeeseen avautunut Fazer Café Tampere jatkaa tarinaa, jonka Karl Fazer aloitti vuonna 1891 perustaessaan alkuperäisen Karl Fazer Cafén Kluuvikadulle Helsinkiin. Historiallisessa Tempon talossa (Hämeenkatu 15) sijaitseva kahvila juurruttaa Fazerin entistä lujemmin Tampereelle.

Uuden Fazer Café Tampereen valikoimiin kuuluu perinteisten ja vakiintuneiden kahvilaherkkujen lisäksi monenlaiset erikoiskahvit, smoothiet, laadukkaat käsintehdyt leivät sekä suklaat ja leivonnaiset. Kahvilan lounasvalikoima koostuu kevyistä salaateista ja keitoista.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme uusia makuelämyksiä, joten tuomme valikoimaan uutuuksia kolme kertaa vuodessa. Fazerin tutut klassikkotuotteet – kuten Bebe-leivokset, Menorca-kakku ja Perunaleivos – pysyvät kuitenkin valikoimissa myös tulevaisuudessa, liiketoiminnan vetäjä Kristian Helanne kertoo.

Helanne uskoo, että uuden kahvilan tarjooma, erinomainen palvelu, viihtyisä miljöö sekä keskeinen sijainti Hämeenkadun varrella takaavat sen, että kahvila tulee varmasti löytämään tiensä niin tamperelaisten kuin vierailijoiden sydämiin. Uudessa kahvilassa ihastuttaa myös sen sijainti historiallisessa Tempon talossa Hämeenkadun ja Tammerkosken kulmassa.

Tempon talo

Aiemmin paikalla sijaitsi renessanssityylinen Sumeliuksen palatsi, joka kuitenkin purettiin 1930-luvun lopulla nykyisen rakennuksen tieltä. Vuonna 1939 valmistuneen Bertel Strömmerin suunnittelemasta funkkistyylisestä rakennuksesta tuli kaikkien tamperelaisten tuntema maamerkki, ja siellä viihdyttiin niin ostoksilla kuin satapaikkaisessa kahvila-baarissa. Rakennuksessa sijainnut Tampereen ensimmäinen tavaratalo Tempo sulki ovensa 1970-luvun puolivälissä, mutta talon tarina jäi elämään. Nyt lähes 50 vuotta myöhemmin Tempon talon kahvilaperinne saa jatkoa modernia ilmettä ja art decoa yhdistävän Fazer Café Tampereen muodossa.

– Fazerin uusi kahvila Tempon talossa yhdistää viihtyisällä tavalla historiallisen talon arkkitehtuurin modernin kahvilan tyyliin. Halusin ilmentää tätä mielenkiintoista kombinaatiota myös sisustuksessa, joka on samaan aikaan moderni mutta henkii myös 1930-luvulle – eli Tempon talon synnyn ajalle – tyypillistä art deco -tyyliä, kertoo kahvilan miljöön suunnitellut Senior Designer Aino Brandt KOKO3:sta.

 

Myös Stockmannin kahvila-ravintolan tarjonta uudistui

Fazerin Tampereen Stockmannin tavaratalossa sijaitseva kahvila-ravintolan tarjonta on uudistettu, ja se toimii jatkossa Kitchen & Café -konseptilla. Kahvila-ravintolan uudistus toteutettiin vastaamaan paremmin tavaratalon asiakkaiden tarpeita. Uudistunut Kitchen & Café Stockmann Tampere tarjoaa nyt laadukkaiden kahvilapalvelujen lisäksi myös tunnelmaltaan rennon ja viihtyisän paikan lounaan nauttimiseen. Kahvila-ravintola palvelee edelleen samassa tutussa osoitteessa Hämeenkatu 4. Syksyn aikana uudistetaan myös Turun sekä Tapiolan tavaratalojen ravintolat saman konseptin mukaiseksi.