Ravitsemisliike Aistin ravintoloitsijat Fröökynä Helinä Hirvikallio, Wanhempi Miäskeittäjä Riku Mäkinen ja Nuarempi Miäskeittäjä Antto Perä-Rouhu.

Ravitsemisliike Aistissa juhlistetaan lokakuun ajan Pinot Noir -rypäleistä teemaa, joka näkyy sekä maistuu kuukauden menussa juomakumppaneineen. Teemaviikot huipentuvat riistapäivälliseen perjantaina 30.10.

Lokakuun alkupuolella julkaistu aistikas menu on täynnä sadonkorjuu- ja riistakauden makuja, jotka sointuvat mainiosti pinot noirin – tai saksalaisittain spätburgunderin – kanssa nautittaviksi. Varsin viinillisen kuukauden menun alkuruokana tarjottava savuankka-annos on tehnyt näyttävän ensiesiintymisensä aikanaan Aistin Espanja-menulla. Nyt kiitelty ankka tekee paluun sesongin mukaisin lisukkein.

– Se oli Wanhemman Miäskeittäjän innostus Espanja-menullamme. Savuankka oli todella pidetty annos ja toimi niin mainiosti pinot noirin kanssa, että halusimme tuoda sen nyt myös tälle kuukauden menullemme, Fröökynä Helinä Hirvikallio paljastaa.

Kovasti kiitosta saanut savuankka teki paluun Aistin tarjontaan. Savustettua ankanrintaa, belugalinssejä sekä kurpitsapyreetä on tarjolla lokakuun loppuun asti.

Savustettu ankanrinta on saanut kaverikseen belugalinssejä sekä kurpitsapyreetä. Linssit saapuvat kauempaa, mutta kurpitsa hyvinkin läheltä – kanta-asiakkaiden puutarhasta. Aistilaiset ovat aikaisempinakin vuosina saaneet nauttia samaisten asiakkaiden puutarhan äärimmäisen yltäkylläisestä sadosta.

– Olemme aikaisemmin tehneet heidän omenoistaan glögiä. Nyt saimme heiltä hurjasti kesäkurpitsaa sekä aivan valtavan jättiläiskurpitsan, jota on nyt päätynyt tähän kurpitsapyreeseen, kertoo Fröökynä iloisena.

Myös lähimetsien marjoja ja sieniä saadaan Aistin keittiökäyttöön osin oman henkilökunnan ja osin ystävien sekä tuttavien poimimina.

HUOM! Pinot Noir -viikot päättävän riistapäivällisen paikoista on yli puolet jo varattu, joten pöytävarauksen kanssa kannattaa toimia nopeasti.

 

AISTIN LOKAKUUN MENU

Savustettua ankanrintaa,
kurpitsapyreetä & belugalinssejä

10€

Paahdettua lohta,
inkiväärikastiketta &
haudutettua punakaalia

23 €

Mesiangervo-juustokakkua & uuniomenajäädykettä

8 €

Menukokonaisuus 39€

Lokakuun Pinot Noir -teemalla viinisuositukset:
Meyer-Näkel Spätburgunder trocken, Ahr, Saksa

11e/12cl, 15e/16cl & 68e/plo

Spätburgunder Qba trocken Franz Hahn, Pfalz, Saksa

8e/12cl, 11e/16cl & 50e/plo

Pinot Noir & riistapäivällinen Aistissa