tillikka-piano
Pumpulia Kahdelle -ravintolateatteriesityksessä Ossi Ahlapuro on Kreikasta palaava Tillikan entinen ravintolapäällikkö, joka kohtaa Anna Hanskin roolittaman nykyisen ravintolapäällikön. Pumpuli on miehen kehittämä kuuluisa juoma, josta Tillikan ympärille kietoutuva tarina saa alkunsa. Kuva: Toni Honko, Lifestyle Media Oy

pumpulia-kahdelleRavintola Tillikan syksy tuo tullessaan Tammerkosken rannalle kaksi vetovoimaista esiintyjää. Anna Hanski ja Ossi Ahlapuro esiintyvät Janne Viitaniemen kirjoittamassa Pumpulia Kahdelle -ravintolateatterinäytelmässä.

Ilta koostuu tuttuun ja suuren suosion saavuttaneeseen  tapaan ravintolateatteriesityksestä yhdistettynä herkulliseen kolmen ruokalajin menuun. Esitys sopii erinomaisesti myös pikkujouluohjelmaksi, sillä siinä voi ”all inclusive” -tyyppisesti kokea yhdellä istumisella kaikki nautinnot. Ruokailujen välissä on kaksi noin puolen tunnin mittaista näytöstä.

Ossi Ahlapuro on pitkän linjan näyttelijä ja laulaja. Radioteatterista eläkkeelle jäätyään hän on kuitenkin jatkanut sekä näyttelemistä että laulamista. Yli tuhannen roolin miestä ei turhaan kutsuta Mr. Ääneksi.  Hänen vierailunsa Tampereella on harvinaista herkkua.

Anna Hanski on viihdetaitelija, joka on viime vuosina ollut mukana monissa teatterituotannoissa.  Kotiviini-hitistä on vierähtänyt aikaa, mutta onneksi Annan ääni ja lavasäteily kehittyy kuin parempikin viini.

Ossi Ahlapuro ja Anna Hanski tekevät Tillikassa yhteistyötä ensimmäistä kertaa.  Pumpulia kahdelle on Janne Viitaniemen neljäs varta vasten Tillikalle tekemä esitys, jossa kuullaan kymmenen tulkitsijoille varta vasten tehtyä laulua.

Pumpulia Kahdelle on musiikillista ravintolateatteria Tillikan ympäriltä. Näytelmän  keskiössä on kaksi Tillikan ravintolapäällikköä, jotka kohtaavat toisensa ravintolan uudistamisen yhteydessä. Ossi on ravintolan vanha ravintolapäällikkö, joka saa tehtäväkseen palauttaa Tillikka vuosikymmenten takaiseen aikaan. Tarina saa alkunsa hänen aikanaan kehittämästään Pumpuli-nimisestä drinkistä, josta ravintola on edelleen tunnettu.

Tillikan historiaan perehtynyt Janne Viitaniemi on kirjoittanut Pumpulia kahdelle -näytelmän Tillikan ympärille. Tillikka on yli 100 vuotta vanha ravintola, jolla on ollut sekä monta omistajaa että tyyliä. Klassikkoravintola on tullut tunnetuksi mm. boheemina kapakkana, jossa Matti Pellonpää viihtyi Tampereella ollessaan. Tillikka on ollut myös monien opiskelijoiden kohtauspaikkana, jonne tehdään nostalgisia vierailuja vanhojen ystävien ja kenties myös oman kumppanin kanssa.

Myös Pumpulia Kahdelle -näytelmässä haikaillaan vanhoja ja tuodaan kaihoten esiin ajan patinoimia mielikuvia. Roolit viistävät kevyesti myös läheltä esiintyjien omaa elämää, sillä Ossi Ahlapuro on käynyt kymmeniä kertoja Rodoksella ja esiintynyt sen ravintoloissa.

Anna Hanski on saanut entisenä turkulaisena ja nykyisenä helsinkiläisenä kelpo haasteen Tampereen murteen omaksumisesta.

– Tampereen murteellani yritän lunastaa paikkani tamperelaisena ravintolapäällikkönä, Hanski lupaa.


Pumpulia kahdelle menu 2013

Vuohenjuustomoussea, versosalaattia ja punajuurisipsejä (G)

***

Yrttikuorrutuksella aateloitua nieriää ja valkoviini-sahramikastiketta,

duchesse-perunaa (L,G)

TAI

Roseeksi paistettua häränsisäfileetä ja tummaa pippurikastiketta,

duchesse-perunaa (L,G)

***

Suklaista marenkia ja vaniljaista kermavaahtoa, kirsikkakompottia

(L,G)

Juomasuositukset:

Black Cottage Sauvignon Blanc

Champagne Nicolas Feuillatte Brut

Yalumba Barossa Shiraz Viognier

Dulce de Murviedro

Tapahtuman kotisivut: kippis.fi