Yhdysvalloista rynninyt BBQ-trendi käy edelleen kuumana ja tänä vuonna Tampereen seudulla tapahtuu. Pirkkalaan avautui juuri uusi Pyynikin Smokehouse torstaina 1.2.2024. Pitkään kypsytettyjen lihojen lisäksi ravintola tarjoilee lounasta sekä annoksia myös kevyempään makuun.

 

Uusi ravintola löytyy Pirkkalan Suupantorin ääreltä kirjaston talosta. Grilliherkkujen lisäksi Pyynikin Smokehouse tarjoilee arkilounasta sekä monipuolisesti annoksia myös kevyempään makuun.

Ensimmäiseltä ruokalistalta löytyy muun muassa itse savustettua ja 23 tuntia kypsennettyä härän rintaa. Briskettiä löytyy myös leivän muodossa ja sitä voi valita myös burgeriin. Kätevä tapa tutustua uutuusravintolan ruokiin on tilata kahdelle henkilölle yhteinen Panimomestarin lankku, josta löytyy briskettiä, porkbellyä, chorizoa sekä mausteista friteerattua kanaa. Lisäksi lankulta löytyy muhennettua maissia, coleslawta, Mac & Cheese, pikkelöityjä vihanneksia, valkosipuli-ciabattaa sekä valikoima talon kastikkeita.

Menu on kokonaisuudessaan luettavissa täällä.

Tarjolla on kaikkia Pyynikin Brewing Companyn tuotteita ja kauppavahvuiset juomat saa halutessaan myös mukaan.

Suunnitteilla on maisteluiltoja sekä erilaisia teemaviikkoja ja keikkoja sekä jalkautumisia lähiseudun tapahtumiin liikuteltavan savustimen kanssa.

Pyynikin Smokehousen omatoiminen oluttasting Pirkkalassa. Kuva: Kohokohdat.fi
Pyynikin Smokehousen omatoiminen oluttasting Pirkkalassa. Kuva: Kohokohdat.fi
Pyynikin Smokehouse avaa Bar & Grill Oliver’sin tiloihin.

”Tavoitteenamme oli avata uusi ravintola jo loppuvuodesta, mutta hyväähän kannattaa odottaa. Uskon, että Pirkkalassa on kysyntää rennolle ruokaravintolalle, ja toivonkin, että kuntalaiset ottavan tämän hyvänmielen olohuoneen omakseen. Maittavan ruuan ja juoman perässä kannattaa toki tulla vähän kauempaakin”, vinkkaa Pyynikin Brewing Oy:n hallituksen puheenjohtaja Samu Saarikoski.

Pyynikin Smokehouse toimi aiemmin Pyynikin Brewing Oy:n panimon yhteydessä Tampereen Tesomalla. Paikka lopetti toimintansa rakennuksen saatua purkutuomion uudisrakentamisen tieltä. Uusia tiloja etsittiin jonkin aikaa.

Aikaisemmin Smokehousen listalla oli yksinomaan savustimessa hitaasti kypsytettyä lihaa lisukkeineen. Pirkkalaan avattavan ravintolan tarjonnasta löytyy myös kevyempää syötävää. Keittiötoimintaa tulee kipparoimaan Juuso Valkeala, jonka käsialaa oli myös Tesomalla sijainneen Pyynikin Smokehousen ruokatuote.

Pyynikin Smokehousen brisketit valmistuvat ravintolan edustalla. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi
Pyynikin Smokehousen brisketit valmistuvat savustimessa ravintolan edustalla. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Pyynikin Smokehousen operatiivisesta toiminnasta vastaamaan Pyynikki löysi paikallisen ravintola- ja catering-alan toimija Restbar Groupin, joka on tunnettu muun muassa Olutravintola Konttorista, Pepper-ravintoloista sekä ohjelmayhtiö Pop Masterista. Niin myös Pyynikin Smokehousen paikalla toimineesta Bar & Grill Oliver’sista, joka tarjoili smokehouse BBQ-ruokaa Tampereen seudulla aivan ensimmäisten joukossa.

Ruokailijoiden lisäksi Pyynikin Smokehouse toivottaa tervetulleeksi käsityöläisoluiden ja muiden juomien ystävät.

”Muutenkaan ravintolan ei ole tarkoitus kangistua ihan perinteiseen muottiin. Suunnitteilla on muun muassa juomatarjontamme ympärille rakentuvia maisteluiltoja sekä erilaisia teemaviikkoja, ja onpa meidän mahdollista jalkautua myös lähiseudun tapahtumiin liikuteltavan savustimemme kanssa. Pirkkalassa on tällä hetkellä hyvä pöhinä, ja uskon Pyynikin Smokehousen virkistävän paikallista tarjontaa edelleen”, Saarikoski lisää.

PYYNIKIN SMOKEHOUSE

Avoinna ma-to 11-20 ja pe 11-22 la 12-22 su 12-20 (keittiö auki koko ajan) Lounas ma-pe 11-14