Voit yhdistää pyöräretkeen laivamatkan höyrylaiva Tarjanteella ja yhdistää siihen tutustumisen Tampereen pohjoispuolisiin kansallispuistoihin, kuten Helvetinjärveen. Kuva Visit Tampere, Laura Vanzo.

Pyhä-Näsi yhdistää Pirkanmaan suurten järvien pyöräilyreitit
Palkitut Pyhäjärven ja Näsijärven pyöräilyreitit ovat yhdistyneet ja reitit ulottuvat nimestään huolimatta myös Pirkanmaan toiseksi suurimman vesistön ja Suomen kansallismaisemiin kuuluvaan Vanajaveden laaksoon. Pyhä-Näsi tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja niin harraste- kuin aktiivipyöräilijälle ja niistä on helppo muokata myös omia reittejä omien mieltymysten mukaan.

Lue myös: 

YLE:n kysely: Yksi Suomen kauneimmista pyöräilyreiteistä kulkee Pirkanmaalta Hämeeseen

Ekokumppanit Oy:n toteuttamat Pyhä- ja Näsijärvien pyöräilyreitit yhdistyivät äskettäin yhteisen Pyhä-Näsi -brändin alle.

– Molempien reitistöjen vastatessa samoihin tarpeisiin, kuten liikunnan ja luontomatkailun yhdistämiseen sekä Pirkanmaan kauniisiin järvikohteisiin tutustumiseen, on mielestämme luontevaa tuoda reittejä esiin yhtenä kokonaisuutena, kertoo projektipäällikkö Matti Pollari Ekokumppanit Oy:sta.

Patruunan polku vie Näsijärven pohjoisille rannoille, Ruovedelle, Virroille, ja Mänttä-Vilppulaan. Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistojen lisäksi vierailla voi vaikkapa Torisevan rotkojärvillä. Kuvaaja Laura Vanzo, Visit Tampere.

Matkailulehti Mondo valitsi aiemmin Pirkanmaan järvireitit Suomen parhaimpien pyöräreittien joukkoon kiitellen reittien monipuolisuutta ja jokaiselle-jotakin-henkisyyttä. Pollarin mukaan onkin tärkeää, että tieto kaikista alueen reiteistä löytyy jatkossa samasta paikasta, oli kyse sitten verkkosivuista, sosiaalisesta mediasta tai perinteisestä kartasta.

– Molemmilla reitistöillä on sama kohderyhmä, joten miksi markkinoisimme kahta erillistä brändiä, kun meillä on mahdollisuus koota ne yhdeksi, ytimekkääksi kokonaisuudeksi.

Torisevan rotkojärvet

Kevään ja alkukesän aikana Ekokumppanit Oy on jo toteuttanut uudelle brändille raikkaan visuaalisen ilmeen, uudet verkkosivut sekä päivitetyn pyörämatkailukartan. – Myös Instagram-tilimme on päivittynyt ja kesän aikana toivottavasti saamme Pyhäjärvireitin ja Näsijärvireitin Facebook-sivutkin yhdistettyä Pyhä-Näsi -nimen alle, Pollari toteaa.