Ratikan on nähty jo kulkevan kiskoilla Tampereen Hämeenkadulla Sokoksen kulmilla.

Tampereen Ratikka alkaa koeliikennöidä huhtikuun alussa, mutta vallitsevan tilanteen vuoksi ilman matkustajia. Toivottavasti ratikkafanit jaksavat vielä odottaa. Kiskohuristelun janoa helpottanee kuitenkin se maltainen seikka, että Koskipanimo on kehittänyt uuden tuotteen, Ratikka-oluen.

– Ratikka-olut on pohjahiivaolut eli lagerolut, jossa on aavistuksen verran kauraa tuomassa vaahtoa ja pehmeyttä, kuvailee Koskipanimon panimomestari Sam Viitaniemi.

Koska Tampereen Ratikka on punainen, myös Ratikka-olut on väriltään punainen. Oluen sävy saadaan karamellimaltaista. Ratikka-olut, kuten muutkin Koskipanimon tuotteet, on valmistettu puhtaista raaka-aineista ilman lisäaineita.

Ratikkaolut Plevna
Mennäänkö Nyssellä vaiko ratikalla? Kyselee kuvaaja: Toni Honko, Kohokohdat.fi

– Maultaan Ratikka-olut on sellainen, että sen pitäisi sopia miltei jokaiseen makuun, Viitaniemi ja ravintola Plevanan ravintoloitsija Marika Tähtinen-Hakala arvioivat.

Ratikka-olut
Vahvuus: 5,5%
Tehty kotimaisista raaka-aineista
Valmistusaineet: vesi, humala, ohra- ja kauramallas

Tampereen Ratikka
Tampereen Ratikan Maketti-näyttelyssä. Kuvaaja Laura Vanzo, Visit Tampere

Tampereen Ratikan näyttelyt ja koeajot ovat sujuneet aikataulussa ja saivat suuren suosion

Tampereen raitiotiejärjestelmän ja vaunujen käyttöönotto on sujunut aikataulussa – osittain ollaan jopa etuajassa. Tampereen Ratikka on herättänyt mielenkiintoa niin paikallisesti kuin kansallisestikin siitä asti, kun raitiotien rakentamisesta Tampereelle alettiin keskustella. Ratikan suosiosta kertovat mm. se, että raitiovaunun mallikappaleeseen tutustui vajaan viikon aikana Maketti-näyttelyssä jopa yli 15 000 ihmistä sekä se, että koeajojen aloittaminen Tampereen keskustassa keräsi kadunvarrelle satoja, ellei tuhansia kiinnostuneita.

– Hankkeemme on edennyt esimerkillisesti ja tällaisen päätöksen tekeminen on raskasta niin tilaajan kuin Ratikan tekijöidenkin kannalta. Asia on ikävä myös kaikkien niiden kannalta, jotka ovat odottaneet kovasti kyytiin pääsyä. Olemme todella iloisia siitä, kuinka innokkaasti tamperelaiset suhtautuvat kaupungilla liikkuvaan Ratikkaan ja odottavat liikennöinnin alkua. Saamme tästä päivittäin palautetta erityisesti sosiaalisessa mediassa. Toivottavasti Ratikkafanit jaksavat vielä odottaa, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö sanoo.