Kiitosta saanut vegaaninen vegeschnitzel Plevnan tyyliin. Annos kuuluu myös ravintoloitsija Marika Tähtinen-Hakalan suosikkeihin.

Plevnan annokset ovat rehtiä ja runsasmakuista ruokaa, joka istahtaa mainiosti talon omien oluiden kyljessä nautiskeltavaksi. Vaikka annosvalikoima on muuten runsaan lihaisa, on siinä kuitenkin aina vaihtoehtoja myös kasvisruokailijoille – ja aina vain enemmän ihan vallan vegaaneille.

Näin kevään korvalla annosvalikoimaansa uudistanut Plevna on tuonut tarjolle uutuusannoksina niin pitkään haudutettua karitsaa, olutmaistelun ihannekumppani olutlautasen kuin sekasyöjillekin maistuvaisen vegeschnitzelin. Toki kesäiseen terassihaukkailuun sopivia leipiä ja salaattejakin listalta löytyy.

Plevnan keittiö on ideoinut vegaanivaihtoehtoja erittäin mielellään. Kasvisannosten kysyntä on muutenkin viime vuosina selvästi kasvanut.

Keittiöpäällikkö Jaakko Rautio

– Vegeschnitzeliin lähdimme hakemaan nimenomaan tämän paikan tyyliä. Pihvi on soijaproteiinipohjainen, mutta siinä maistuvat paljon enemmän kasvikset, keittiöpäällikkö Jaakko Rautio kuvailee.

Myös jälkihyväpuolelle tuotiin tyystin vegaaninen vaihtoehto, omenapiirakka. Plevnassa voikin syödä halutessaan vaikka kolmen ruokalajin vegaanisen aterian.

Myös paistetut silakat ovat niittäneet kiitosta, samoin oluessa haudutettu karitsa. Taatusti murea paahtopaisti on viettänyt 5-6 tuntia uunissa stout- ja yrttikylvyssä. Lautasella perunasosepedillä köllöttelevä karitsa on saanut kylkeensä mainiota mustikka-sipulihilloketta.

Uudella listalla ihan perinteisin lisukkein saatavilla oleva kestosuosikki, maksapihvi, tuo yhä monet asiakkaat varta vasten Plevnaan. Se on myös yksi panimomestari Sam Viitaniemen suosikkiannoksista. Ja onpa jälkihyväpuolelle tullut myös Viitaniemen Itävallan-reissun ihastus, Kaiserschmarrn kirsikkakompotilla.

– Söin vaellusreissulla runsaan kasan kyseisiä hyviä pannukakkuja ja kyllä jaksoi painaa rinnettä ylös kolmeentonniin!

Karitsa on muhinut 5-6 tuntia uunissa stout- ja yrttikylvyssä. Kylkeensä päkätti on saanut mainiota mustikka-sipulihilloketta.

Plevnan kesä on vaahtokukkia tulvillaan

Plevnan sima on edelleen ainoa lajiaan Suomessa, ja sitä on ympäri vuoden saatavilla. Raikkaana siemailtavana se sopii erityisen mainiosti terassijuomaksi. Ja toki myös esimerkiksi simajäätelöannoksen kanssa siemailtavaksi.

Simajäätelöä ja munkkicrumble kyytipoikanaan simaa, luonnollisesti.

Hiljattain hanoihin on humahtanut uusia oluita, kuten esimerkiksi kaakaolla maustettu Sugu Porter 6%. Tuoreita tuttavuuksia ovat myös 67 Minuter IPA 6,0% ja Red Rocks APA 5,6%

Keväisille laineille lanseerataan pian myös makoisan marjainen uutuus, Vadelmavene 5,6%.

– Vadelmaveneessä on vehnäolutpohja, joka on sitten maustettu aidoilla vadelmilla. Meidän vehnäoluemme on vähän banaaninen ja neilikkainen, ja sieltä nousee sitten vielä hienosti vadelman ja vadelman kivienkin maku. Se on aika makea tuote, Viitaniemi kuvailee.

Raikas Greippi IPA 5,6% taas on tulossa loppukesästä. Mitään lonkeronharmaata ei tuoppeihin tietenkään valutella. IPA:n idea on saanut alkunsa greippimäisiä makuvivahteita tuovista humalista.

– Kun kerran on jo valmiiksi greippimäistä fiilistä tuovia humalia, niin miksei niitä makuja voisi nostaa enemmän esiin aidolla greipilläkin. Olen myös maistanut erittäin hyvää greippiolutta.

Kannattaa muuten muistaa, että Plevnassa on maistelutarjous kolmesta oluesta – 3 vapaavalintaista 0,25 litran olutta 11 eurolla. Oluet voi tilata pöytään kerralla tai siemailla yksitellen vaikkapa ruoka-annosten kanssa. Nyt oluille on luotu myös oma maisteluannos, olutlautanen. Sen voi nautiskella joko olutmaistelun yhteydessä, pikkupurtavana, alkuruokana tai porukallakin oluiden kaverina napostellen.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Olutlautanen ja maltaiset maisteltavat. Tiesitkö muuten, että Plevnan kauppavahvuisia oluita tilataan paljon myös erilaisiin yksityistilaisuuksiin synttärijuhlista yrityskekkereihin?

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY