Keskustan länsipuolen vahva ravintolakasvu jatkuu, kun Taproom United -pubiketjun pilottiravintola avattiin huhtikuun loppupuolella Tampereelle Glorian alakerran tiloihin osoitteeseen Hämeenkatu 24. Taproom United kulkee kotimaisten laatujuomien lippu korkealla. Mukana toiminnassa on niin kotimaisia panimoita kuin tislaamokin.

– Tavoitteemme on kertoa kuluttajille suomalaisen alkoholivalmistuksen laadusta sekä potentiaalista ja kasvattaa kuluttajien ylpeyttä kotimaisesta juomateollisuudesta. Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman kotimaisen portfolion mitä tulee baariemme juomakattaukseen, kertoo hankkeen puuhamies, kuopiolaisen olutravintola Maljan toimitusjohtaja ja RPS Brewing -panimon hallituksen puheenjohtaja, Janne Seppälä.

Taproom United pyrkii koko juomavalikoimassaan 100%:n kotimaisuusasteeseen. Yhteistyökumppaneiksi on valittu tuotteiltaan toisiaan tukevia sekä täydentäviä toimijoita, ja kaikissa hankinnoissa suositaan muutenkin paikallisuutta. Mukana ovat Mallaskosken Panimo Seinäjoelta, RPS Brewing Kuopiosta, Fat Lizard Brewing Co. Espoosta, Olvi Iisalmesta, Kyrö Distillery Company Isostakyröstä ja Pyynikin Käsityöläispanimo Tampereelta.

Pyynikin Käsityöläispanimon olutmestari Tuomas Pere

– Olen todella otettu, että meitä pyydettiin tähän mukaan! Tämä on meille samalla ihan mielettömän hieno mahdollisuus näkyä isosti myös Tampereen ulkopuolisissa ravintoloissa, Pyynikin Käsityöläispanimon olutmestari Tuomas Pere kuvailee.

Kotimaisten laatujuomien ohella toinen kantava teema on sportti. Urheilulähetykset screeneiltä eivät kuulosta mullistavalta uudelta konseptilta, mutta sporttipuoli luvataan hoitaa aivan omalla twistillä esimerkiksi live-juonnetuin lähtetyksin.

Nyt Tampereen Hämeenkadulle avautuva Taproom United -pubin viihtyvyydestä vastaaavat ravintolapäällikkö Pekka Vertomaa sekä tamperelaisesta baarielämästä tuttu Hande Huhtinen.

Yrityksen kasvusuunnitelmat ovat jo toimintaa startatessa suuret.

– Pyrimme avaamaan viiden vuoden kuluessa 10-12 yksikköä ympäri Suomen ja ensimmäisen pilottimme Baltiaan ja Ruotsiin, Seppälä paljastaa.

Yhtiön taustalla on Seppälän osaomistaman Kuopion Malja Oy:n lisäksi Captol Invest Oy. Captol Invest omistaa mm. alkoholin maahantuontiin keskittyvän Servaalin sekä ravintolatoiminnan puolelta Delifox-ravintolat.