Ohranjyvän läskisoosi-ilta on yksi legendaarisen ravintolan paikallisista ruokakulttuuriperinteistä. Kuva Kohokohdat.fi arkistot

Tampereen tunneimpiin ravintoloihin kuuluva Ohranjyvä sai uuden omistajan lokakuun alussa. Uusi ravintoloitsija, Tampereella Mallashovistakin tunnettu JV Europe Oy tuntee Ohranjyvän legendaarisen maineen ja haluaa säilyttää ravintolan toiminna ennallaan. Myös pubin henkilökunta tulee pysymään pitkälti ennallaan.

Ravintola Ohranjyvä on perinteikäs ruoka- ja seurusteluravintola. Näsilinnankadulla jo vuodesta 1965 toiminut yli 50-vuotias ravintolaklassikko on ehta tamperelainen pubi ja ruokapaikka, jonka nimi on sementoitu lähtemättömällä tavalla Tampereen ravintolamaailman kivijalkaan. Kummelinkin ikuistama Ohranjyvä jatkaa taivaltaan yhtenä Suomen vanhimpana ja perinteikkäimpänä olut- ja ruokaravintolana.

Vuonna 2013 Ohranjyvä kehitti yhdessä Chef Santerin kanssa mustamakkara-annoksia.

Uudelle ravintoloitsijalle perinteiden vaaliminen on ensiarvoisen tärkeää.

– Teemme yhtiönä töitä sen eteen, että Ohranjyvä saisi meistä arvoisensa veturin. Eihän sitä kannata korjata, mikäli se ei ole rikki! Tiedämme paikan arvon ja historian ja sen myötä pystymme tehostamaan Ohranjyvän vahvuuksia, kuvailee  JV Europe Oy:n ravintolatoimenjohtaja Jesse Forsström.

JV Europe Oy on vuonna 2014 perustettu ravintola-alan yritys. Sen alaisuudessa toimii tällä hetkellä viisi ravintolaa, jotka sijaitsevat Tampereella, Ylöjärvellä ja Akaassa. Yhtiön perustana on persoonallinen ja asiakaslähtöinen palvelu.

– Yhtiömme on kovassa kasvuvaiheessa. Kun Jaro Suoste soitti mahdollisuudesta jatkaa Ohranjyvää, niin pakkohan tilaisuuteen oli tarttua! Odotan innolla, että pääsemme yhdessä loistavan henkilökunnan kanssa ideoimaan pitkää ja makoisaa tulevaisuutta, toimitusjohtaja Ville Ranta kertoo.

Juttuja aiheesta Ohranjyvä

Ohranjyvä pistää kesäisesti kanakepapiksi ja kuusenkerkkälimppariksi