Daniela Kakko on nainen O Botecon ruokatuoteidean takana. Hän toimii ravintolan keittiömestarin oikeana kätenä ja varrasmakujen arkkitehtina.

O Boteco on eteläamerikkalaisin varrasruoin ja väri- ynnä makukylläisin cocktailein kukkuroitettu kulmakuppila, joka avautuu 13.3. The Bullin paikalle. ravintoloitsijapariskunta Anu ja Sami Lappalaisen ja taitavan henkilökunnan kekseliäissä käsissä.

**Bullin burgereita rakastaville heti alkuun tiedoksi, että nämä eivät ole purilaisjäähyväiset: vanhasta The Bullista säästetään muhkea olutvalikoima ja ne suosituimmat burgerit, joiden pihvit yhä jauhetaan itse tuoreesta Black Angus -häränpaistista. Mutta nyt ruokaisassa valokeilassa poseeraavat espetinhot, pikkuiset vartaat.
**Burgerit poistuivat 2020 valikoimista

Lappalaiset kaavailivat alkuun perustavansa tuhdin liharavintolan. Varraskipinä singahti kuitenkin Tapas Bar & Sidreria Ineziin töihin tulleelta Daniela Kakolta, joka on Brasiliasta kotoisin. Latinalaisamerikkalaiselle touhulle perinteisesti lämmenneet Lappalaiset antoivatkin idean lähteä heti kunnolla laukalle.

– Olimme kaikki Danielan ideasta heti aivan innoissamme! Olemme kaivanneetkin latinalaisamerikkalaista meininkiä Tempo Terracen jälkeen. Tässä on nyt sitten vähän sitä, vähän lihaa, kasvista ja kaikkea. Anu Lappalainen toteaa.

O Botecossa kaikki vartaat ovat nähtävillä vitriinissä baaritiskillä. Siitä asiakkaan valitsemat varrasyksilöt singahtavat grilliin ja saapuvat pöytään annoksena. Juomat ja lisukkeet tilataan tiskiltä myös. Varrasmakuarsenaalista löytyy mm. härkää, kanansydämiä ja -maksaa, possua, makkaroita, mustekalaa, rapuja, kalaa, tofua, juustoja… Periaatteessa mitä vaan, mikä tikussa pysyy! Vartaita löytyy siis lukuisia erilaisia osan mauista vaihdellessa päivittäin. Suurin osa vartaista tiristetään avotulella, jotkut parilalla tai rasvakeittimessä. Lisukerintamalla on värikkäitä salaatteja, dippejä ja kastikkeita sekä ranskalaisia, bataattiranskalaisia ja kassava- eli maniokkiranskalaisia.

Juomapuolella tuodaan vahvasti esiin nyt myös eteläamerikkalaiset viinit lähinnä Argentinasta ja Chilestä. Luvassa on myös värikkäitä, tuoreista hedelmistä valmistettuja cocktaileja pääroolissa caipirinha eri tavoin varioituna. Niitä pukkaa niin holilla kuin ilmankin. Alkuperäisen cachacan lisäksi juoman voi tilata vaikka vodkalla eli caipiroskana, rommilla caipirissimana tai millä vaan mieleisellään alkoholilla tujakoitettuna. Klassisen lime-version lisäksi tarjolle tuutataan paljon muitakin makuja, kuten sitruuna, mansikka, mango, kiwi ja passionhedelmä…

Vartaat ovat helposti haukkailtavaa syötävää ja niitä voi tilata näpsäkästi vatsaa ja seurueen kokoa miellyttävät määrät. O Boteco onkin siis oiva paikka piipahtaa vaikka ohikulkumatkalla pikkuvartaalle ja oluelle tai lasilliselle viiniä.

– Nimi O Boteco tarkoittaa oikeastaan brasilialaista kulmakuppilaa, rentoa ja perinteistä pistäytymispaikkaa jossa on tarjolla sekä olutta, cocktaileja, viinejä että ruokaa, Sami Lappalainen valottaa.

Ja mikäli ei istahtamaan ehdi tai mielii muuten vaan nauttia herkkunsa kotisilla, niin ravintolasta saa mukaan niin vartaita kuin huurteisiakin prosenttirajojen puitteissa.

O Boteco, Hatanpään valtatie 4

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy